Alkosta harvemmin on lähtenyt viime aikoina mitään hirveän uutta matkaan, koska Suomen valikoiman tuntien kaikki on jo kokeiltu. Seuraava verkkokauppatilaus pitäisi tehdä sopivalla hetkellä ja pari uutta kandidaattia onkin jo mielessä. Siihen asti on pärjättävä koti-Jyväskylän tarjoamilla antimilla.

Sori on tuttu panimo, vaikka panimon arviot ovatkin jääneet täällä blogin puolella vähäisiksi, erityisesti siihen nähden, että panimon oluita on tullut maistettua jo huimat 18 erilaista. Ensimmäinen olutarviokin tuli tehtyä kesäolutkoosteen 2017 yhteydessä. Vähäinen ratio blogin ja muun somen ja kirjanpidon välillä johtuu todennäköisesti juuri siitä, että 90% Sorin oluista on tullut nautittua muualla tai sosiaalisessa tilanteessa.

 • Panimo

  Sori Brewing

  Sori Brewing

 • Tyyli

  Double IPA

  Double IPA

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  8.1%

 • Hinta

  5.06€

Delirious kaatuu lasiin runsaasti vaahdoten. Väriltään olut on samean oranssihtava. Tuoksu on tukevan hedelmäinen, appelsiininkuorinen, raikkaan greippinen. Erittäin hyvä tuoksu IPA:lle, tästä minä pidän. Tuoksussa mukana täyteläistä humalaa ja trooppista hedelmää. Tätä kun saisi haistella ikuisesti.

Maultaan olut on yllättävänkin pehmeä, alkuvaiheilta jännän ”vaniljan” kautta keskimaun trooppishedelmäisyyteen taipuvainen, jonka jälkeen tulee jälkipotkuna sitten havunneulasta ja lisää sitrushedelmiä. Katkeroita on myös kivasti, mutta yllättävän köykäisesti jää kitalakeen vahvuuteen nähden.

Oikein hyvä tuplaIPA, IBUjakin mukavat 87, jotka vielä keitoksesta maistaa. Tasapainoinen ja tyylipuhdas, ei mitään vikaa sinänsä. Untappdin puolella 3.75, blogin puolella karkeat neljä.

Helposti nautittava trooppisen kitkerä TuplaIPA, joka todella maistuu.

Sori Brewing Delirious Double IPA
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *