Sain keskiviikkona Panimo Hiisiltä kutsun media- ja sidosryhmän tilaisuuteen uuteen panimon tiloihin. Panimolla oli jotain häppeningiä perjantaina 10.4.2015 yrittäjille, bloggareille, median edustajille ja alkuperäinen ajatukseni oli että lähden töistä hieman aiemmin, hyppään pyörän selkään ja polkaisen panimon tiloihin viideksi. Heinälammen tiloihinkin oli muutama kilometriä matkaa, mutta nyt uudet tilat ovat vielä lähempänä Seppälän kotiani, nimittäin Seppälän teollisuusalueella, vanhan Vaasan Leipomon tiloissa (tässä Keskisuomalaisen uutinen).

2015-04-10 16.55.24-2

Teen töideni puolesta tiivistä yhteistyötä Paahtimo Papun kanssa ja sain näppärästi kyydin papulaisilta ilman että tarvitsi kodin kautta koukata ja olimmekin jo vähän ennen viittä paikalla. Paikalla yleistä hälinää, tuttuja kasvoja. Vaikka olin Hiisiläisiä ehtinyt tavata jo toiminnan alusta asti milloin missäkin, esimerkiksi jutustelu Mikon ja Tatun kanssa oli jäänyt vähemmälle.

Oli myös mukava vihdoin tavata kasvotusten Olutkellarin J-P, Hop-Huntersin Jesse ja Joonas ja Voetto-kotioluen Topi. Mainostoimisto MEOMin jyskäläiset jampat ovatkin tuttuja jo vuosien takaa, mutta paikalta spotattu ainakin MEOMin Janne ja Jussi. Lisäksi spottasin erään odottamattomankin tuttavan seurueesta. Pieni on kaupunki.

2015-04-10 18.49.40

Löyhä aikataulu päivälle oli suurinpiirtein seuraavanlainen:
12-16 Median edustajille pyhitettyä vierailuaikaa
16-18 Jykes ja Jykes Kiinteistöt vierailijoita
18-20 Jyväskylän ja Keski-Suomen alueen kasvu-yrittäjiä paikalla

Kasvuyrittäjille suunnattu ohjelma kiinnosti lähinnä yritykseni puolesta, mutta koska olin tullut enemmänkin olutbloggarina hengailemaan, tiivistyi vierailuni asiapitoisen seuraamisen sijaan lähinnä muiden olutbloggareiden ja hiisiläisten kanssa jauhamiseen.

2015-04-10 17.27.52

Olusia oli tarjolla ja niitä sai vapaasti maistella ja pikkulasilliset tulikin nautittua mm. Viklo Export Stoutia ja vielä hanasta julkaisematonta Donut Islandin kanssa yhteistyössä toteutettua Guess Wh(e)at -vehnäolutta. Noiden nopeiden maistiaisten perusteella oikein hyviä oluita ja taisinkin Untappdiin pistää kolmepuolikkaat.

2015-04-10 17.06.23

Olutmaistiaisten jälkeen jouduin kuitenkin toteamaan että alkaa väsyttämään liikaa, joten oli pakko siirtyä juomaan Paahtimo Papun mahtavaa Viikate-kahvia. Mustanakaan ei närästä, koska luomua, suosittelen lämpimästi ja toimii myös suodatinjauhatuksena loistavasti. Parhaimman makuista kahvia mitä olen Mokkamasterin läpi maistanut.

2015-04-10 18.50.05

Papulaiset tekivät lähtöä ennen kahdeksaa, joten hyppäsin kyytiin ja poistuin vähiin ääniin paikalta. Olisi ollut mukava jäädä turisemaan pidempäänkin, mutta sen verran univelkaa kertynyt parin viikon aikana että uni maittoi miltei samantien kotiin tullessa. Kerrankin perjantai ilman yhtäkään olutarviota plakkarissa.

2015-04-10 18.33.57

Uusissa tiloissa ei ollut vielä vanhaa kalustoa, sillä olutta on vielä hetken pantu vanhoissa tiloissa. Uuteen panimoon siirrytään heti viimeisten lupien tullessa pikkuhiljaa käsittääkseni ensi viikon aikana. Tatulta utelin sen verran että vielä tällä viikolla vanhalla panimolla on keitelty ja siirtyminen täysin uuteen tapahtuu mukavan liukuvasti. Oluentekijöiden humalatiiviste- ja IBU-keskustelut menivät vähän yli minun tietämykseni, mutta oli oikein mukava turista kaikkien kanssa.

2015-04-10 18.33.43

Uusi pullotuskone ja korkitussetti näyttivät melko siisteiltä härpäkkeiltä. Myös keittokattilat ja muu kalusto oli komiaa katseltavaa. Jonkin verran tyhjää tilaa tosiaan vielä oli, mutta komiat on tilat Hiisillä! pitääpä polkaista uutta panimokäyntiä sitten kun koko komeus on pystyssä, kun kerran lähellä taas ovat. Rolle ja Huurteinen toivottaa lempparipanimolleen onnea uusiin tiloihin!

Panimon oluita on muuten nyt ennätysmäärin Alkossa. Kipin kapin hakemaan Aarnia ja Humulus Lupusta! Raivoavaa Rakkia ja Kyyttöä tulee Jyväskylän myymälöihin ensi viikolla.

Niin ja muuten, panimon tiloihin tulee myös myymälä! odotan innolla.

Tsekkaa myös Olutkellarin näkökulma:
Yritteliästä säpinää Hiisillä – katsaus perjantain vierailuun.

0 kommenttia

  1. One sour night - olutmaistajaiset Panimo Hiisillä - Huurteinen

    […] matka Panimo Hiisin ”uusiin” tiloihin tuntui helpommalta, pyörällä tämä kaljamaha hyytyi ylämäkeen. Kävipä se kunnon treenistä […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *