Pyynikki toi paria uutuusoluttaan tuossa pari viikkoa sitten, mutta tavalleni uskollisena kirjoitan arvion ”myöhässä”. Olutta on tähän mennessä tölkkiversiota päätynyt varmasti jo hyvin varustettuihin ruokakauppoihin sekä ravintoloihin. Tämä lienee jokseekin sama olut kuin aiemmin isojen kauppojen sekä Lidlien hyllyissä esiintynyt pulloversio, jota maistoin toukokuussa.

 • Panimo

  Pyynikin Käsityöläispanimo

  Pyynikin Käsityöläispanimo

 • Tyyli

  Lager

  Lager

 • Pakkaus

  Tölkki 500

  Tölkki 500 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  4.7%

 • Hinta

  ?€

Tuoreimmista Pyynikin oluista on viimeksi tullut arvioitua Bourbon Barrel Aged Imperial Stout, Lakka Cloudberry Saison sekä Dammer Pils. Lähtökohtaisesti olen aina tykännyt Tampereen Pyynikistä. Ovat viime aikoina näyttäneet kyntensä myös vaaleiden oluiden puolella.

Olut on myös voittanut viimeisimpiä palkintoja. Toisaalta itsekin olen palkintojen suhteen hieman skeptinen, etenkin kun kipailuissa ei kovin moni olut ole ehdolla. Arde kuvasikin asiaa hyvin blogissaan.

Mosaic Lager on pohjahiivaolut, jossa on käytetty Mosaic-humalaa. Amerikkalaista Mosaic-lajiketta tapaa IPA-tyylilajissa yhtenään. Kyseessä on raikkaan kirpeähedelmäinen humala. Mutta sopiiko se lageriin?

Olut tuoksuu hivenen sitruksiselta, viljaisan maltaiselta. Raikkaan fairymainen tuoksu, mutta taustalta kumpuaa myös lagerille tyypillinen hiiva ja mallas. Maku ei ole yhtä hedelmäinen, mutta johtuu pohjahiivasta. Ohut runko, lyhyt maku. Metallista lagerin makua, jossa mukana mukavaa pientä vivahdetta humalapuolella. Oikein hyvä, pidän.

Hyvä lager Pyynikiltä.

Olut muualla:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *