Pyynikiltä on tullut viime aikoina paljon uutuuksia. Viimeisimpänä kuriiri kuljetti perille todella tyylikkään monipakkauksen nimeltään Big4Sun – ”Iso nelonen” -näytelaatikon, jossa oli mukana ainakin pari ruokakaupoista löytyvää vanhaa tuttua, eli Ruby Jazz Ale ja American IPA. Tämä lakkasaison sekä uudempi Dammer Pils ovat minulle täysin uusia oluita, joten niistä näet juttua täällä bloginkin puolella. Knoppitietona sanottakoon vielä, että Ruby Jazz Alea lukuunottamatta tämän pakkauksen tölkit on tölkitetty panimon uunituoreella tölkityskoneella.

Tamperelainen Pyynikin Käsityöläispanimo on jo monelle tuttu, mutta uudemmille lukijoille ja erikoisempiin oluisiin vasta tutustuville täytyy vielä hieman kertoa taustoista. Panimo on perustettu vuonna 2012, tunnettu muunmuassa erinomaisista tummista oluistaan, porttereistaan ja maailmallakin palkituista Black IPAstaan. Viimeksi arvioimani tynnyrikypsynyt imppistoutti on yksi Suomen parhaita oluita.

Tällä kertaa maistossa on lakkainen saison-olut. Saison, eli minun omien sanojeni mukaan ”heinähattuolut” on tyylilajina yleensä ruohoisen viljainen ja rapsakan karkea, mutta poikkeuksiakin löytyy aina happamampaan suuntaan. Cloudberry Saisonin kaatuessa lasiin ilmaan leijailee hento lakkainen, sitruksinen ja viljainen tuoksu.

 • Panimo

  Pyynikin Käsityöläispanimo

  Pyynikin Käsityöläispanimo

 • Tyyli

  Saison

  Saison

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  4.7%

 • Hinta

  ?€

Olut on hyvin hiilihapotettu, ihan röyhtäys pääsee. Maussa on mukana sitruksisuutta, mausteisuutta. Yllättävänkin kuiva. Kevyttä juotavaa, puhdas ja raikas pakkaus. Lakka jää maussa enemmän paitsioon kuin tuoksussa, mutta kyllä se hilla sieltä löytyy, väittäisin näin. Belgihiivainen mausteisuus, marjaisuus, raikas kokonaisuus. Tätä joisi mielellään auringonpaisteessa. Hyvä saison.

Iso nelonen löytynee jo pian tavallisista hyvinvarustetuista ruokakaupoista ja suosittelen sitä maistelupaketiksi eri tyylilajeille. Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että Pyynikin vahvuus on tummissa oluissa, joten minkäänlaisena ”Pyynikin taidonnäytteenä” tätä ei välttämättä kannata pitää. Ruby ja American IPA ovat henkilökohtaisesti olleet itselleni ”perus”oluita, joita en ole toistamiseen ostanut.

Hyvä, erilainen saison Pyynikiltä.

Lakkaa lasissa – arviossa Pyynikin Käsityöläispanimo Cloudberry Saison
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Olut muualla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *