Alkoon nykyään vähemmän tulee mitään mielenkiintoisia uutuuksia, mutta jokunen viikko sitten huomioni kiinnitti etiketti, jossa komeili jonkun 70-luvun rokkibändin logoa mukaileva typograafinen ilmestys sanoilla ”Fusion Saison Rhubarb & Raspberry”.

Kyseessä on ruotsalainen vuonna 2011 perustettu pienpanimo. En tiedä panimosta oikeastaan mitään entuudestaan, enkä ole panimon oluita ennen maistanut. Panimo sijaitsee Västeråsissa ja tarina on perinteinen; kaksi oluen harrastajaa etsi uusia haasteita ja pisti panimon pystyyn. Toinen perustajista on nimeltään Petri Karhu Korpi, liekö sukujuuret Suomessa.

2015-07-14 23.59.27

 • Panimo

  Coppersmith

  Coppersmith

 • Tyyli

  Saison

  Saison

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä Seppälä Citymarket

  Alko Jyväskylä Seppälä Citymarket

 • Vahvuus

  6.3%

 • Hinta

  3.23€

2015-07-14 23.59.12

Olut kuohuu niin paljon, että meinasi taas hajamielisenä vaahdota pitkin pöytiä. Nätti haalea väri. Tuoksu on vienon heinäinen, vadelmainen ja raparperinen. Kerrankin tuoksu vastaa etikettiä. Maultaan olut maistuu ensialkuun tyypillisen saisonimaiselta heinähattuoluelta, säilyttäen saisonille tyypillisen eleganttiuden.

2015-07-14 23.59.02

Maussa puskee kuitenkin todella nopeasti vadelmaisuus ja raparperisyys, jopa lambicimainen pehmeys, joka peittää enimmät saisonin happamuudesta taakseen. Erittäin mielenkiintoinen sekoitus. Raparperisyys toisaalta hieman tuo omanlaista happamuuttaan mukaan. Raparperi ja vadelma tanssivat melko hyvin yksiin, eikä kumpikaan dominoi kokonaisuutta. Maukas ja erilainen saison kaiken kaikkiaan. Mahtava olut. Saisoneja vierastavana olutharrastajana tässä on ensimmäisiä kertoja erityisen piristävä ylläri. Kesäinen, vaihtoehtoinen saison-olut.

Rohkeasti erilainen saison.

Coppersmith’s Fusion Saison Rhubarb & Raspberry
Rated 4.5/5 based on 1273 reviews
4.5 Star Rating: Recommended

0 kommenttia

 1. One sour night - olutmaistajaiset Panimo Hiisillä - Huurteinen

  […] lähestyttävä kuin raikkaampi Puzz. Happamista saisoneista lemppareiksi on jäänyt mm. Coppersmith’s Fusion Saison Rhubarb & Raspberry, jota sai Alkosta kesällä. Rekolan Funky luomu ansaitsee myös maininnan. Sanottakoon, että olen […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *