Vai olisiko Nøgne Ø Tiger Trip, sillä juuri kaksi viimeisintä kirjainta on sopivasti naarmuuntunut pois. Alkoon on viime aikoina ropissut kivasti uutuuksia, kiitos Beers of the World sivuston, jolta voi tilata Alkoon suoraan ihan yksittäisiäkin pulloja. Hyvän systeemin ovat keksineet. Tämän sain napattua, viimeinen pullo jäljellä paikallisessa Alkossa.

IMG_20151104_211752

Nøgne Ø eli ”alaston saari” alkaa olla yksi Eurooppalaisten panimojen suosikeistani, ainakin ohittanut maamiehensä Lervigin rapiasti monenkin laatuoluen myötä. Hyviä oluita tekevät. Muita Nøgnen arvioitani sekä panimohistoriaa voi lukea avainsanan alta.

 • Panimo

  Nøgne Ø

  Nøgne Ø

 • Tyyli

  Belge

  Belge

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  9%

 • Hinta

  8.97€

Kirkkaankeltainen olut vaahtoaa kivasti, mutta pieneen nimikkolasiin ei ole tarkoituskaan kaataa koko pulloa kerralla. Olut tuoksuu belgihiivaiselta, tunkkaisen hedelmäiseltä, mausteiselta, pippuriselta ja hieman sitruunaiselta. Maku on paljon parempi kuin tuoksu, heittämällä, vaikka yleensä belgeissä on juuri toisinpäin. Tämä belge on raikas, eikä niin tunkkainen mitä monet itseään toistavat belget tuppaavat olemaan, vaikka belgejä onkin vaikea vertailla keskenään.

2015-11-04-22.11.04

Kaikista kiintoisinta tässä belgessä on savuisuus, joka peittää sopivasti perus belgehiivaisuuden maussa. Savuisuus tuntuu upealta vaihtoehdolta belgejen samankaltaiseen massaan. Pidän todella paljon, enkä virhenotaatteja tästä oluesta huomaa. Minusta on hienoa, että Nøgne Ø osaa tuoda perinteisiin oluttyyleihin aina jotain erikoista. Yhtään ”tavallista” olutta ei ole tullut panimolta juotua, ja ihan hyvä niin.

Upea norjalainen belgialaistyylinen savubelge.

Nøgne Ø Tiger Tripel
Rated 4.5/5 based on 1273 reviews
4.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *