Nyt sitä lopulta tuli Jyväskyläänkin! Ruosniemen panimo on Juho-Matti Karpaleen jotakuinkin vuonna 2011 perustettu pienpanimo, jonka taitavat oluenpanijat tekevät omien sanojensa mukaan olutta, josta itse pitävät.

Ruosniemen Panimo on vuonna 2011 perustettu, käsintehtyyn laatuolueen keskittyvä pienpanimo. Panimon toiminta-ajatuksena on tehdä maultaan omaleimaista, haastavaa ja laadukasta olutta ihmisille, jotka arvostavat oluessaan muutakin kuin edullista litrahintaa ja helppoa juotavuutta.

Ruosniemen Panimon perustajat ovat insinööritieteissä kunnostautuneita ammattilaisia, joita yhdistää rakkaus hyvään olueen, päivätyö powerpointin parissa ja näkemys siitä, että elämässä pitää tehdä muutakin kuin raportteja, resursointia ja kravattisolmuja.

Panimon tuotteet valmistetaan itse suunnitellulla ja rakennetulla laitteistolla 1800-luvulta peräisin olevassa entisessä navetassa, metrin paksuisten kiviseinien suojassa.

— Ruosniemen Panimo

Panimon sivuilla toiminta on tosiaan todella hyvin kiteytetty ja lisäksi Jaska on kirjoittanut Ruosniemen panimosta kattavan esittelyn, joten en sen kummemmin panimoa enää täällä Huurteisen puolella tällä kertaa esittele. Oikein miellyttävältä toiminnalta vaikuttaa ja seuraan mielenkiinnolla oluiden edistymistä, toivottavasti joskus lähempääkin kuin pelkän näyttöpäätteen välityksellä.

2014-06-19 22.04.33

Tosiaan, olen haikaillut Ruosniemen olutta Jyväskylän kauppoihin jo jonkin aikaa, sitä kun ei ole tullut missään vielä vastaan. Sihteeri-oluttahan on käsittääkseni ollut saatavilla jo ainakin viime kesästä. Kuppiloissa en pyöri niin usein, että muistaisin kysyä, vaikka paristakin hyvinvarustetusta jyväskyläläisestä olutpubista tätä saattaisikin löytyä. Tänään, torstaina 19.6.2014 olutta oli yllätyksekseni myynnissä Jyväskylän Sokoksen Mestarin Herkussa, joka onkin olutvalikoimillaan parantanut huomattavasti tässä vuoden parin sisään (Panimo Hiisin ja Oluton Oy:n ansiota varmasti osittain myös).

Ostopaikka

Mestarin Herkku, Jyväskylä.

Hinta

3,93 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

Ruosniemen Panimo.

Oluttyyli

Belge

Alkoholipitoisuus

4,1 %

Sihteeri kaatuu lasiin erittäin helposti. Vaahtoa nousee jonkin verran pintaan. Tuoksu on mausteinen, belgihiivainen, maltainen. Oluen maku on yllättävän hedelmäinen, raikas, erittäin maukas. Inkiväärinen ja mausteinen, jälkimaussa aavistus mustapippurisuutta, kuten luvataan.

2014-06-19 22.03.50

Erittäin monipuolinen, erilainen ja hyvänmakuinen belgeolut. Yllättävää varsinkin ottaen huomioon että tämä on vain 4,1 %, tavallisessa ruokakaupassa myytävä olut. Alkoholipitoisuudeltaan tässä on tällä hetkellä Huurteisen miedoin olut. Uskaltaisin väittää että haastaa monet lajinsa oluet ja kääntyy erittäin kepoisesti voiton puolelle. Tätä voisi ostaa useamminkin.

Mahtava suomalainen taidonnäyte belgetyyppisestä oluesta.

Ruosniemen Panimo Sihteeri Blond
Rated 4.5/5 based on 1273 reviews
4.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *