Magic Stone Dog tuli vastaan kesällä pariin otteeseen, mutta jäi jostain syystä valitsematta. Heinähattuoluet eli farmhouse alet tai saisonit eivät ole olleet itselleni se juttu, mutta tätä on ollut tekemässä kolme eri panimoa ja olutta markkinoidaan ”A saison pale ale hybridinä”, joten päätin vihdoin kokeilla.

BrewDog on monelle tuttu viimeistään Päivi-oluen myötä, joten jääköön se kummemmin esittelemättä tässä kirjoituksesta. Panimosta laajemmalti kirjoitin Hardcore IPA:n arvion yhteydessä huhtikuussa.

Sen sijaan Magic Rock Brewing ja Stone Brewing Company ovat itselleni hieman tuntemattomampia. Magic Rock Brewing on vuonna 2011 perustettu pieni enkkupanimo, joka on mm. voittanut Ratebeerin ”vuoden 2012 maailman toiseksi paras uusi panimo” -tittelin. Stone Brewing Company on vuonna 1996 perustettu ilmeisen arvostettu kalifornialainen panimo, joka on tällä hetkellä jotakuinkin Amerikan kymmeneksi suurin erikoisolutta paneva yhtiö.

photo 1

Mukana oluen valmistuksessa on siis ollut pari isompaa tekijää (BrewDog ja Stone), sekä yksi pienempi (Magic Rock Brewing). Oluen nimi Magic Stone Dog tulee luonnollisesti panimojen nimistä. Mukavaa että eri maista kotoisin olevat panimot tykkäävät tehdä yhteistyötä.

Ostopaikka

Bier-deluxe.com-nettikauppa.

Hinta

3,49 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

BrewDog, Stone, Magic Rock

Oluttyyli

Saison / Pale ale.

Alkoholipitoisuus

5 %

photo 4

Takaetiketti:

Magic Stone Dog Saison Pale Ale Hybrid
Surfing and sundbathing meet harvest time, in this summer style mash-up.

This saison pale ale hybrid is the result of a summer fling between BrewDog, Stone and Magic Rock. The ultimate Europen farmhouse ale, fused with a classic US session style. A rustic, hoppy mongrel of a beer, perfect for drinking on long lazy evenings in the sun.

Brewed with wheat, rye, oats and amber barley malt, hopped with Simcoe and Amarillo and infused with a heady mix of spices, this is a hell of a way to celebrate the best time of the year.
The hazy days of summer will soon be over, so make hay while the sun shines (especially if you live in Scotland).

Kellertävän samea olut kaatuu lasiin melkolailla kerralla. Tuoksu on hiivainen, yrttinen, latomaisen heinäinen. Mukavan raikas kaiken kaikkiaan.

Olut maistuu belgehiivaiselle, viljaiselle ja hieman yrttiselle. Mitään ihmeempiä en tästä erota, mutta toisaalta saisoneita ei ole tullut kahlattua läpi vielä paljon muutenkaan. Hapan ja kuivahko, mutta kevyt ja helposti juotava olemukseltaan. Tätä voisin hyvin kuvitella kesäiltoina siemailevani maaseudulla.

photo 5

Pientä kirpeyttä esiintyy jälkimausta, joka vihjaa palealemaiseen keitokseen, mutta hyvin vähän BrewDogia tästä liemestä poimin. Jos nopeaa kommenttia kysyttäisi niin vastaisin aika rohkeasti että ”aika perus saisonin suuntaan”. Mielestäni tämä on eniten saison, vaikka vivahteita muihin tyyleihin esiintyy.

Pari astetta lämmetessä maltaat ja humalat tulevat hieman paremmin esiin, mutta tasapainoinen, kuiva, hapan ja keskivaiheilla hieman kirpeä runko säilyy. Lyhyt. Ei huono, mutta odotuksiin nähden pettymys – eikö kolme panimoa saa yhdessä vähän parempaa aikaan? Toisaalta, etiketti antaa hieman ymmärtää että olut on ilmeisesti pantukin kevyeksi ja stressittömäksi kesäolueksi, joka ei sen kummempaa analyysia vaadi.

Aika perus saison.

Kolmen panimon olut: Magic Stone Dog
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *