Liekö oikea kirjoitusasu yhteen Wanakastout vai erikseen Wanaka Stout, mutta kuitenkin. Wanaka on kaupunki, joka sijaitsee eteläisessä Uudessa Seelannissa ja sieltä oluen humalalajikkeet vissiin peräisin. Etiketin hahmo muistuttaa uusseelantilaista alkuasukasta tatuointien perusteella. Mielenkiintoinen uutuus, joka oli pakko napata mukaan kun tuli tänään lähikaupassa vastaan.

Pyynikin Käsityöläispanimolta tulee hyviä oluita ja maistettua on tähän mennessä tullut suurin osa, melkein järjestään jokainen mitä olen saanut käsiini. Pyynikin panimo on kohtuullisen uusi pienpanimo, vuonna 2012 Tampereen Pyynikillä perustettu ja oluet tulleet myyntiin vasta viime vuonna 2013.

2014-06-15 22.15.11

Ostopaikka

Seppälän Citymarket, Jyväskylä.

Hinta

3,99 €

Pakkaus

0,33l tummanruskea pullo.

Panimo

Pyynikin Käsityöläispanimo. Tampere, Jyväskylä.

Oluttyyli

Stout

Alkoholipitoisuus

4,2 %

Hyvin niukkavaahtoinen. Kaatuu kerralla lasiin ja reunalle jää varsin olematon pitsireunus. Tuoksu on paahteinen ja savuinen, mutta hyvin etäinen. Hyvin mitäänsanomaton tuoksu kaiken kaikkiaan, vaikka kuinka yrittää tuoksutella.

2014-06-15 22.15.00

Maku sen sijaan on ensi maistelultaan mukavan paahteinen ja kahvinen. Pieni vetisyys on taustalla, mutta se markettioluelle sallitakoon. Kovin vahva runko ei tosiaan ole, eikä maku ole pitkä, mutta olut maistuu erittäin hyvältä ja jämptiltä ollakseen ruokakaupasta ostettu olut. Humalointi on onnistunut ja tekee tästä oluesta loistavan kokonaisuuden.

Toimii erittäin hyvin suklaan ja leffan kaverina minä tahansa iltana. Loistavaa käsityötä jälleen kerran Pyynikin Käsityöläispanimolta.

Erittäin hyvä markettistoutin lajissaan.

Pyynikin Käsityöläispanimo Wanaka Stout
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *