Bryggeri on ruotsia, tanskaa ja norjaa ja tarkoittaa samaa asiaa: panimoa. Bryggereitä siis löytyy mielin määrin. Mutta nyt kyse on Helsingin Bryggeristä, eli melkoisen uudesta panimosta, joka pani ensimmäisen oluensa Saimaan Juomatehtaan tiloissa keväällä 2013. Käsittääkseni Bryggeri Helsinki on näitä niinsanottuja gypsy-panimoita, jotka panevat oluensa muiden panimojen laitteilla omistamatta omaa fyysistä panimokiinteistöä. Mikäs siinä kun meininki on hyvää.

Bryggeriltä tupsahti lähikaupan hyllyyn kolme erilaista olutta viime aikoina ja ostin heti hyllyyn jokaista lajia putelin. Täytyy sanoa että laadullisesti oluet ovat ensiluokkaisia.

2014-10-01 19.57.16

Ehkä ensimmäinen enkkutyylinen markettipale, josta oikeasti pidän. Lempeä, jopa vaniljanvivahteinen maku. — Bryggeri Helsinki E.S.P.A

Oluiden Palpatine. Loistava dobbel. Voimakas, tummanpuhuva, just niinku pittää. Nam nam. — Bryggeri Helsinki Senaattori

 • Panimo

  Bryggeri Helsinki

  Bryggeri Helsinki

 • Tyyli

  Stout

  Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  S-Market Mestarin Herkku

  S-Market Mestarin Herkku

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  3.40€

Olut kaatuu lasiin aikalailla kerralla, jättäen kuitenkin pienen mukavan vaahdon pinnalle. Väri on pikimustaa. Tuoksussa erottuu runsasta kahvisuutta ja paahteisuutta. Tuoksultaan lupaava, erityisesti kahvisen paahteinen.

2014-10-01 19.57.38

Maultaan olut on mokkaisen kahvinen, kuiva, paahteinen. Melko perus stoutin linjoilla liikutaan, mutta tämä on laadullisesti mielestäni siitä paremmasta päästä. Ei niin vetinen mitä toisaalla annetaan ymmärtää. Pidän oikein paljon.

Erittäin hyvä markettistout.

Bryggeri Helsinki Stout
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *