Huurteinen on viettänyt pidempiä taukoja, koska kevät on ollut kiireinen. Nyt on kuitenkin kesäloman aika, joka on hyvä korkata asiaan liittyvällä oluella. Bryggeri Helsinkiä on täällä blogin puolella näkynyt todella vähän, vaikka olen maistanut panimolta jo neljäätoista erilaista olutta. Erityisesti jäi mieleen Rosé, eli roseviinimäinen hapanolut, jonka maistoin Helsinki Beer Festivalissa.

Ruokakaupassa tänään ostoskoriin tarttui Kesäloma sen kummempia ajattelematta. Katsotaan, onko tämä mistään kotoisin.

Etiketti:

Bryggeri Kesäloma on kullankeltainen ja raikkaan kesäinen Pale ale, jonka maussa tuntuvat hunajaiset maltaat ja hedelmäinen humala. Panimomme virkistävä kausiolutuutuus maistuu sellaisenaan ja grillatun kanan kanssa.

 • Panimo

  Bryggeri Helsinki

  Bryggeri Helsinki

 • Tyyli

  Pale Ale

  Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  ?€

Kesäloma on tyylilajiltaan pale ale. Väri ei kuitenkaan ole kovin kellertävä, vaan enemmänkin pihkaisen samea. Tuoksahtaa maltaiselle, diasetyyliselle, kukkaiselle, hedelmistä tietoakaan. Maultaan olut on ruohoisen puutarhainen, hunajaisen maltainen, mutta hedelmää saa etsiä. Hieman vetinen.

Humalat: First Gold, Mosaic, Magnum. Maltaissa on käytetty Colorado pale alea, caramel maltia sekä cookie maltia. Kantavierre: 11,5% IBU: 45, EBC 8.

Ei nyt ihan vakuuttanut. Tuntuu siltä, että tämä on pantu lähinnä massapanimoiden tuotteiden rinnalle siksi koska tarvitaan sesonkiolut, jota kaikki ostaa. Ja mikseivät ostaisi, varsinkin he, joilla alkaa kesäloma.

Tätä nauttisi varmasti eri olosuhteissa nurmella, pihalla, grillatessa tai hyvässä seurassa, mutta ei tämä mikään napakymppi ole. Ihan kelpo brittityylinen pale, mutta ei juuri minun makuuni.

PS. Tein juttuun korjailuja Bryggeri Helsingin edustajan Facebook-kommentin -perusteella. Ratebeerissä olut oli merkattu American pale aleksi, joka hämmensi maistelukokemusta.

Juotava pale, joka jättää allekirjoittaneen hieman kylmäksi.

Kesäloman startti: arviossa Bryggeri Helsinki Kesäloma
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *