Jaahas, sitä on kuukausi vierähtänyt ilman yhtäkään olutarviota. Toisaalta aloitin tämän blogin fiilispohjaisena ja sellaisena pidän sen jatkossakin, eli en ota ressiä kirjoitustahdista tai millä sijalla olen olutblogien top 100-listalla. On ollut vähän turhankin kiire ja vaikka kiireen keskelläkin on tullut uusiakin oluita maisteltua silloin tällöin, ei ole Untappd-arviota laajempaan riittänyt energiaa.

No nyt energiaa on, sillä olen lomalla! Jääkaappiin on tullut hamstrattua olusia pitkin kuukautta ja nyt on aika maistella osaa niistä. Olen huomannut että Panimo Hiisin toiminta on ollut kasvussa, vaikka suurin osa tuotteista ovatkin ravintolatavaraa. Jopa Jyväskylä on jäänyt hieman paitsioon, sillä mielenkiintoisimpia uutuuksia on tullut vastaan somen kautta muiden kaupunkien ravintoloissa. Esimerkiksi papayalla ja jalapeñolla maistettua Jalapaijaa sekä Maailmojen Sota APAa haluaisin päästä maistamaan.

Tällä kertaa vuorossa on kuitenkin lähikaupasta löytynyttä Nurmi X Hiisi American Wheat Alea. Kyseessä on Nurmi-vaatemerkille lanseerattu olut brändin 5-vuotissyntymäpäivän kunniaksi (uutinen: Nurmi 5th birthday = 5/5). Humaloinnissa on käytetty Magnumia, Galaxya ja El doradoa, kaikki kelpo lajikkeita. Nurmi peräänkuuluttaa ekologisuutta ja näin ollen viisivuotispippaloissa toukokuussa nautittiin muunmuassa vegeburgereita, jotka oli tehty Citymarket Paavolan tähteistä, samoiten kahvi rikkinäisistä kahvipaketeista. Myös tämän oluen mausteet, eli appelsiinin, sitruunan ja mandariinin kuoret ovat peräisin Paavolan Cittarin ylimääräisistä sitruunoista. Respect!

2015-07-14 21.00.11

Etiketti on tyylikäs kuminauhapyssyineen. Tämän pullon asettaisin esille. Olutta oli myynnissä rajoitettu erä ja sitä nähtiin pääasiassa Lahdessa, josta Nurmi on kotoisin, mutta niin vaan sitä sai hetken ajan myös Jyväskylän Citymarketista. Liekö numero #1 antaa ymmärtää että tämä on ensimmäinen osa ja lisää olisi tulossa?

 • Panimo

  Panimo Hiisi

  Panimo Hiisi

 • Tyyli

  Pale Ale

  Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  ?€

Tuoksu on erilainen ja minun nenään hyvinkin vaniljaisen suuntainen. Miellyttävä, enkkutyyppinen, hiivainen. Olut on kauniin kellertävä, haalea. Maultaan American Wheat Ale on vehnäinen, mutta eri tavalla kuin mihin olen tottunut. Hedelmäinen ja tuore, puhdas esitys. Sitruksinen, appelsiininkuorinen, helposti juotava pale ale. Tykkään kaikin puolin.

Toimiva ja erilainen vehnäpeil-eil.

Panimo Hiisi Nurmi X Hiisi #1 American Wheat Ale
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Olut muualla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *