Stadin Panimolta tulee jatkuvasti loistavia oluita myös lähikauppojen hyllyille. Tällä kertaa silmään pisti South Pacific Pale Ale, jota en ole vielä ehtinyt maistamaan. Kyseessä on olut, jossa on käytetty ilmeisesti australialaisia ja etelätyynenmeren alueelle tyypillisiä humalalajikkeita.

2014-07-22 18.54.24

Näin kuumana kesäpäivänä (27+ Jyväskylässä) oli aivan välttämätöntä mennä työpäivän jälkeen takapihalle vilvoittelemaan hyvän oluen kera.

 • Panimo

  Stadin Panimo

  Stadin Panimo

 • Tyyli

  Pale Ale

  Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä Seppälä Citymarket

  Alko Jyväskylä Seppälä Citymarket

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  4.94€

Etiketti:

Stadin Panimon vaaleassa ale-oluessa on eteläisen tyynenmeren humalten eksoottisten hedelmien aromi sekä täyteläisen ale-maltainen ja katkerahko maku. Käsinmäskätty, hopback- ja kuivahumaloitu, pullokäyvä pintahiivaolut.

South Pacific Pale Ale kaatuu lasiin helposti samalla kaadolla. Väri on syvän keltainen ja kirkas. Välittömästi lemahtaa tujakka greipin ja hedelmäisyyden tuoksu ennen kuin ehtii varsinaisesti nuuhkia. Tuoksussa on pale alelle tyypillistä trooppista hedelmäisyyttä, mutta vivahdus myös mansikkaisuuden tapaista raikkautta.

2014-07-22 18.55.31

Maun kipakkuus räjäyttää makuhermot välittömästi positiivisella tavalla. Jälkimaun pistävyydessä maistuu erityisesti miellyttävä greippimäinen katkeruus, josta tunnistaa hyvän pale alen. Tässä ruokakauppaoluessa ei ole markettirajoitusten vetisyydestä tietoakaan, ehdottomasti pisteet kotiin jo ensimaistosta lähtien. Katkerot jäävät kivasti kutittelemaan kitalakeen jokaisen maiston jälkeen.

Stadin Panimolla on näköjään olemassa myös 6,5% vahvuinen South Pacific IPA. Jos jo Pale Ale on näin loistavaa tavaraa kuinkahan paljon IPA:ssa on pistetty paremmaksi? Tätä tulee ruokaostoksia tehdessä ostettua varmasti toisenkin kerran.

Kerrassaan loistava kolmosolutvahvuinen Pale Ale -olut.

Stadin Panimo South Pacific Pale Ale
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *