Stadin Panimo on helsinkiläinen vuonna 1998 perustettu panimo. Aivan ongelmitta panimo ei ole pystynyt toimimaan ja toiminta kuivuikin kokoon täysin vuonna 2007, mutta Timo Konttinen pisti homman uudestaan tulille vuonna 2008. Pienpanimoksi panimolla on laajahko olutvalikoima, sillä toteutettuja olusia on yli 100 erilaista.

Alkon toukokuun valikoimasta löytyy Stadin Panimon American Black Lager. Tätä ennen Stadin Panimolta on tullut maistettua lukuisia oluita, mm. Savuruis Portteri, Ultimator (Doppelbock), Double Oat Malt Stout, World Pale Ale, Stadin American Pale Ale, Stadin ESB. Yhtään huonoa StaPan olutta ei ole tullut vielä vastaan.

Välittömästi lasiin kaatamisen jälkeen. Pieni pitsinen reunus jää lasin pinnalle.

Välittömästi lasiin kaatamisen jälkeen. Pieni pitsinen reunus jää lasin pinnalle.

Tämäntyyppiset tummat oluet (tummat lagerit ja tummat ”perusoluet”, bockit ja vastaavat) ovat olleet itselleni aina melko vaikeita arvioitavia, sillä ne tuntuvat olevan yksiuloitteisempia kuin stoutit ja portterit. Mutta yritetään.

 • Panimo

  Stadin Panimo

  Stadin Panimo

 • Tyyli

  Black Lager

  Black Lager

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  5.3%

 • Hinta

  4.79€

Tuoksu omaan nenään melko mitänsanomaton, joskin peruspaahteisuutta löytyy. Tarkemmin nuuhkaistessa utuinen greippisyys puskee myös nenään. Greipin lievä katku ja maku tuo black ipamaisia viboja, mutta johtuu lienee jenkkihumaloinnista.

2014-06-01 19.52.50

Varsinainen maku taas on perinteistä tummaa, kuivakkaa, paahteista, palanutta, hivenen mukavaa pientä kitkeryyttä jälkimaussa, samalla pienen sitruksisen raikkauden tasapainottamassa tummuutta. Kevyen oloinen 5,3% olueksi.

Oikein nautittava tummanpuhuva olut.

Stadin Panimo American Black Lager
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Oluesta muualla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *