Syksy saa ja Olvi julkaisee uutta. Tällä kertaa Iisalmen craft-sarja saa jatkoa American Brown Alelella. Viimeksi noin vuosi sitten tuli arvioitua Olvin uutuudet, Iisalmi Black IPA ja Iisalmi Xmas IPA.

Täytyy myöntää, että brown ale on sen verran väliinputoaja tyylilajiltaan, että en ole ihan päässyt sisälle genreen ja siksi ruskeat oluet ovat vaikeahkoja. Väriltään Olvin American Brown Ale on outo, se on nimittäin liian tumma. Tummaa mallasta on lorahtanut ilmeisesti liikaa, sillä normivalossa oluen väri muistuttaa stoutin mustaa.

 • Panimo

  Olvi

  Olvi

 • Tyyli

  Brown Ale

  Brown Ale

 • Pakkaus

  Tölkki 500

  Tölkki 500 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  4.7%

 • Hinta

  ?€

Olut kaatuu lasiin runsaasti vaahdoten, pitää jopa vähän toppuutella. Etiketti törpössä on tuttu, lilaa väriä lukuunottamatta. Tuoksu on karamellisen maltainen, jossa häivähdys raikasta sitruksisuutta tai yrttimäisyyttä. Makumaailmasta löytyy mallasta, hentoa paahteisuutta, makeutta, hieman jopa suklaisuutta. Oikein hyvää, vaikka ei herätäkään hurraahuutoja.

Jyväskylän Sohwiin tätä tuli samana päivänä myyntiin kun sain omat näytepakkaukseni, viime perjantaina 15.9. ja joku sankari mainitsikin, että ”kyllä tämä Newcastlen Brown Alen voittaa”. Siitä olen todellakin samaa mieltä. Olut on tyylilleen uskollinen, hyvänmakuinen brown ale.

Mainio suomalainen brown ale. Genressään tyylipuhdas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *