Kesä! tai ei sittenkään. Lunta tuli tänään nimittäin niin paljon, että ei eteensä nähnyt. No, Olvi onkin vähän etuajassa, sillä tämä maamme yksi isoimmista panimoista laitteli tällä viikolla uutuuksia korruptoituneelle bloggaajalle postimiehen välityksellä. Olvi Iisalmi Gin Lonkero -julkistustilaisuuteen en mennyt, koska en ole long drink -tyylin perään, mutta sellainenkin näytti paketissa olevan. Parempi puolisko saakoon kertoa mielipiteensä siitä.

Olvi Iisalmi Summer Ale on viisiprosenttinen American Wheat Ale, eli amerikkalaisilla humalilla varustettu pastöroimaton ja suodattamaton täysmallaspintahiivaolut. Humalina käytetty Citraa, Sorachi Acea ja HBC 431:stä. Humalointia 32 IBUn verran. Hyvät humalat, joista huomioni kiinnitti etenkin viimeinen, joka on amerikkalaisen YHCHOPSin lanseeraama pellettivariaatio. Panimon mukaan mainitsemisen arvoista tässä oluessa on yli 30 % vehnämallasta sekä kokeellisessa käytössä oleva HBC 431.

 • Panimo

  Olvi

  Olvi

 • Tyyli

  American Wheat Ale

  American Wheat Ale

 • Pakkaus

  Tölkki 500

  Tölkki 500 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  5.0%

 • Hinta

  ?€

Vaahtoaa mukavasti lasiin kaataessa. Vaahtokerros on pehmeä, keskipaksu. Haihtuu nopeasti ja ajallaan. Väri on miellyttävän kellertävän oranssi, läpikuultava, kaunis. Hiilihapotusta löytyy sopivasti. Aromiltaan olut on sitruksinen, vehnäisen heinäisen yrttinen, hivenen mallasta ja humalaa.

Mausta löytyy kirpeää sitrushedelmää, amerikkalaisia humalia, Citran ja Sorachi Acen tanssia, hieman katkerohumalaa lopussa.

Kyllähän tämä oikean maukas helposti juotava ale on, jossa vehnää on sopivasti mukana tuomassa oman pehmeän säväyksensä soppaan. Kelpo kilpailija Iisalmen IPAlle ja APAlle, jonka varmasti valitsee silloin kun täytyy napata jotain helppoa perusvalikoimasta. Jenkkihumalointi on vahvana läsnä ja etenkin hienostuneempi Sorachi Ace tuntuu tässä oluessa kivalta. Mukavaa, että Olvilla riittää näissä kokeilunhalua. Kuten eräs tuttavani sanoisi: ”Dokability: Good”.

Olut tulee piakkoin lähikauppoihin ja on myytävänä 30.9.2018 saakka.

Kelpo helppo kesäolut, jota sopii särpiä näin talvellakin.

Kesä on täällä – arviossa Olvi Summer American Wheat Ale – Hotter than Iisalmi
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *