Jokainen olutta juonut tietää miltä perinteinen Koff maistuu. Alkoholistit tykkäävät ainakin hinnasta, joskus niitä tölkkejä sai yksittäin 70 sentillä. Vieläkin näkee kaupassa kun jotkut ostaa kasapäin yksittäisiä tölkkejä. Olutharrastaja, kuten minä, karttaa Koffin punatölkkistä lageria kuin ruttoa. Se maistuu eltaantuneelta, huonolla tavalla kitkerän metalliselta uutevedeltä, eikä sitä juo muuten kuin änkyrässä tai tarjottaessa. Koffin Porter on tietysti toista maata, tosin lanseerattu enemmänkin Sinebrychoffin ylpeydenaiheena.

2016-03-23 23.51.06

Viime aikoina kauppoihin on ilmaantunut uusi punainen tölkki. Ulkonäkö muistuttaa aivan liikaa lageria, joten hieman joutuu arpomaan poimiiko tuotteen hyllystä vai ei. Nyt olut on maistossa ja edelleen lagerin mielikuvat häiritsevät taustalla.

 • Panimo

  Sinebrychoff

  Sinebrychoff

 • Tyyli

  American Pale Ale

  American Pale Ale

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  S-Market Mestarin Herkku

  S-Market Mestarin Herkku

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  ?€

Uskaltaako tätä hienoon IPA-lasiin kaataakaan? Kokeillaan nyt kuitenkin. Olut kaatuu lasiin runsaasti vaahdoten ja tovin saa odotella vaahdon laskeutumista. Tuoksu on jännän tunkkainen, kuitenkin sitruksisuutta ja jenkkihumalan hyviä elementtejä löytyy. Maku on laimea, mutta lempeä, raikkaan sitruksinen, tasapainoinen. Nyt kyllä kääntyi kelkka, Koff voi maistua hyvältäkin! Aitoa Citraa ja Mosaic-humalaa tässä on, eikä mitään humalauutetta. Katkeruutta tästä ei hirveästi löydy, josta huomaa että jättipanimolta on viimeistely tekemättä. Pikkupanimot tekevät APAa ehkä hieman isommalla intohimolla.

Yllättävän hyvä APA Koffilta, mutta ei herätä sen kummempaa ihmetystä. Saunanjälkeisoluena menettelisi ja saattaisin jopa ostaa toistekin. Mutta kun tietää että Stadilla ja Saimaalla on parempaa tarjolla niin voi jäädä kertakokeiluksi. Ehkä mielikuva tässä on se kaikista suurin asia. Ei kuitenkaan hassumpi!

Puutteineen peruskelpo APA Koffilta.

Voiko Koff olla hyvää?
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Olut muualla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *