Anchor Brewing Company on jenkkipanimo, joka on perustettu jo 1896. Anchorin oluita on tullut vastaan hyvin vähän. Alkossa niitä on ollut vain pari ja jostain syystä tämä toinen on mennyt täysin ohi. Toinenhan on Brekle’s Brown, joka tuli nautittua viime vuoden marraskuussa.

Anchorin historia ei ole kummoinen. Perussettiä, eli joku on ostanut yhtiön pelastaakseen sen konkurssilta 1900-luvulla. Anchor on lanseerannut ja trademarkannut Steam Beer eli ”höyryolut” -oluttyylin, joka on kalifornialainen ”yleisolut”, jossa olut käytetään pintahiivoille tyypillisissä korkeammissa lämpötiloissa käyttämällä silti lagerille tyypillistä pohjahiivaa. Liekö höyryä sitten tulee, mutta teknisesti vähän vaikea sanoa onko kysessä lager vai ale, joten välimallin oluttyyppi lienee speksejen suhteen paikallaan.

Vähän karattiin aiheesta, sillä tämä olut ei kuitenkaan ole höyryolut, vaan perinteinen amerikkalainen pale ale.

2014-06-15 14.00.58

Ostopaikka

Keskustan Alko, Jyväskylä.

Hinta

3,98 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

Anchor Brewing Company. San Francisco, Kalifornia, Yhdysvallat.

Oluttyyli

Ale

Alkoholipitoisuus

5,9 %

Liberty Ale ei kaadu kerralla puolipinttiin. Mukavan paksu vaahto. Erittäin haastava tuoksu. Jotain mallasta ja humalaa, ehkä toffeeta. En oikein osaa muodostaa tästä oluesta mielipidettä pelkän tuoksuttamisen perusteella.

2014-06-15 14.02.04

Maku on pehmeä, jotenkin bitterimäisen katkera. Hieman erikoinen ale-nimikkeellä kun katkeruuden mausta tulee koko ajan bitter mieleen. Ei siinä mitään, tykkään bittereistäkin kovasti. Lämmetessään hieman tunkkainen, illuusiota sitruksen tapaisesta. Pitkä jälkimaku, jotain havuisuutta ja greippisyyttäkin aavistus. Oikein hyvä, mutta ei nyt ihan osunut lemppareideni joukkoon. APAksi melko peruskamaa.

Hyvä jenkkiale.

Anchor Liberty Ale
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *