Kesäkuun Olutsatamassa sain kunnian tavata Tommi Hovin, hahmon kotiolutpanimo Hovi Brewingin taustalla. Hovin oluista kirjoittelin viimeksi tänne blogin puolelle toukokuussa ja näistä ölppäsistä jäikin erittäin hyvä mieli, laadukkaita kun olivat. Tekeminen ei mieheltä lopu kesken, sillä sain heti perään kaksi uudempaa olutta maistoon – sanomattakin selvää, että olen tästä kunniasta hyvin otettu.

Siispä, oluiden kimppuun.

I’d rather be sailing 7% NEIPA

Tuoksultaan tämä NEIPA on raikkaan appelsiininen, humalainen, trooppishedelmäinen, ananaksinen. Maku jatkaa samaa linjaa, jota NEIPAlta odottaa saattaa. Maukkasta biitsiä, eli raikasta hedelmää, oluen elementtejä kuten humalien ja hiivojen peruselementtejä poissulkematta. Maukas, maukas NEIPA, josta ei huonoa sanottavaa löydy. Runko on kohdillaan ja oluessa kulminoituu helppo juotavuus, etenkin alkoholiprosenttiinsa nähden.

Smooth layers 10% imperial stout

Kyrö Distillery Rye Whiskey Barrel Aged Oatmeal Imperial Milk Stout. Siinä vasta kombo. Tuoksussa kosolti tynnyriä, suklaata, mallasta, paahdetta. Maussa maistuu ensimmäisenä makea mallas, sitten heti perään laktoosin kautta tynnyrimäinen paahteisuus. Tässä on maukas jälkkäriolut, jossa on myös sofistikoitunutta viskiä mukana. Kompleksi, maukas olut. Nam. Erittäin taidokas ansionäyte jälleen. Ammattimainen.

Hovi Brewing on kyllä heittämällä kotiolutskenen kärkeä. Laatu edellä mennään. Iso peukku jatkoon ja kiitos näistä maistiaisista Tommille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *