Kesällä sain maisteltavaksi Malmgårdilta muutaman ölpän, joista kirjoittelin verkkaisesti aina silloin tällöin muistiinpanoja ylös. Tässä maistelun tulokset, olkaa hyvät.

Kuningatar Sour 5 %

Oranssihtavan punainen, sopivasti vaahtoa. Tuoksultaan marjaisen hapan, mummonmehumainen. Olut maistuu happaman marjaiselta, tunkkaisen maltaiselta. Hieman auttamatta jää vajaaksi makumaailma. Se on hämmentävää, sillä oluessa on käytetty mustikkaa, mansikkaa ja vadelmaa.

Olut ei ole happaminta osastoa, mutta ei myöskään erityisen kipakka tai kirpeä. Helppo, kevyt kesäjuoma, jonka runko kaipaisi joko lisää happamuutta tai kipakkuutta makuun. Ihan kelpo sellaisenaan kuitenkin. Heille, jotka ovat happamiin tykästynyt olusissa ja eivät muuten olutta juo, tämä ei kuitenkaan mahdu ”olut, joka ei maistu oluelle” -kategoriaan, sillä ohramallas ja vehnämallas maistuu läpi aika paljonkin, varsinkin suutuntuman jälkimainingeissa.

New England Pale Ale 5,5 %

Tumma ollakseen NEIPA. Tuoksu: Hedelmäinen, humalainen, trooppinen. Maku: Aika yllättävänkin tukeva humalointi. Ei todellakaan mehuNEIPA-osastoa. Raikkaus jää vajaaksi ja häiritsevää sivumakua löytyy. Ei niin hyvä mitä odotin.

Malmgård Maalaisvehnä 4,9 %

Tuoksu vehnäinen, banaaninen, raikkaan sitruksinen. Maultaan raikkaan hedelmäinen, raikas, sitruksinen, miellyttävä. Pitkästä aikaa todela mukavan makuinen vehnäolut.

Kiitos Malmgårdille näistä maistiaisista! Oluet löytyvät tässä vaiheessa jo hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *