Keikyklubi sanoi Twitterissä tykästyneensä tummiin olusiin saunassa. Minä olen aina ollut sitä mieltä, että saunaan ei sovi mikään muu kuin pilsner, lager tai erikoisemmillaan pale lager tai pale ale.

Sitten kun tarkemmin mietin, enpä ole oikeastaan tummaa juuri saunassa kokeillutkaan. On vain ollut sellainen fiilis, että eihän se nyt sovi. Saunassa turtuu aistit kuumissa oltavissa, ilma on kostea ja pullonsuusta ei maista muutenkaan ihan niin hyvin kuin normaaliolosuhteissa. Siksi ”perinteisempi” olut on toiminut saunassa kaikista parhaiten. Nyt päätin kuitenkin ottaa ”haasteen” vastaan ja testata jotain markettiportteria saunassa.

2014-12-31 22.27.23

Oluen kun korkkaa ja asettaa seisomaan suihkun ajaksi niin huomaa saunaan mennessä kuinka pullon päälle on kertynyt pieni huppu vaahtoa. Minähän en lasia saunaan kiikuta nimittäin. Ensimmäiset löylyt ja siemaus olutta. Vaahto täyttää suun. Kun pääsee haukkaamaan olutta asti, tunnistaa tutun maun. Pikkuportteria maistoin kauan sitten ensimmäisen kerran, joten tuttu olut on jo, mutta saunassa ei ihan tunnu, eikä maistu samalta. Kuvittele syöväsi leipää saunassa. Ei oikein toimi.

Kovasti yritin, mutta olut vaahtosi pullossa aina vain lisää. Tuntui että jokaisella siemauksella söi vaahtoa enemmän kuin itse olutta. Vähän turhautuneena odotin milloin pääsen kaatamaan lasiin. Välitauolla helpotti ja siemailin olutta pullosta tottuneesti. Stoutit ja portterit vaahtoavat paljon, joten jo pelkästään siksi niitä ei kunnolla pysty alkuperäisestä pakkauksesta särpimään.

2014-12-31 22.26.54

Kun vaahto tasautui, olut ei siltikään oikein tuntunut sopivan saunaan missään vaiheessa. Ehkä se olen vain minä, mutta ei vaan toimi, ei kertakaikkiaan. Parit kovat löylyt heitettyäni poistuin saunasta, ja kaadoin oluen lasiin. Vaikka sauna oli tulikuuma ja löylyt helvetilliset, olut säilytti sopivan keskilämpötilan ja oli juuri oikeanlaista lasiin kaadettaessa. Saunan jälkeen tämä toimii erittäin hyvin ja taitaa muuten kruunata tämän illan makuelämykseltään. Paahteista, limppuista portteria ja oikein täyteläistä sellaista ottaeen huomioon että kyseessä on 4,2 % maitokauppaolut.

2014-12-31 22.27.13

Niin ja jos en tänään enää innostu kirjoittamaan, oikein hyvää uutta vuotta 2015 sinulle ja kiitos kun luet Huurteista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *