Parin viikon takaisen viskigaten myötä keskustelu on porissut alkoholilakimainontaa koskevan uuden lain ympärillä ja ihan syystäkin. Hyvä että myös tavallinen tallaaja saatiin älähtämään asiasta, sillä tästä on jauhettu jo vuoden 2014 alusta, eikä kukaan ole eväänsä väräyttänyt. Hesarin kärkkäästä artikkelistahan kaikki lähtikin, tai viimeistään ennen sitä kun parahin olutbloggajakolleegani Jaska nosti metelin.

Nyt sittemmin sain viestiä Jaskalta, että Pyynikin panimo ja Kyrö tekevät yhteistyössä asiaan kuuluvaa olutta kannanotoksi.

Mistä idea lähti?

Viime viikonloppuna JaskanKaljat-blogin Jaakko Matikainen ja mushiMALT-blogin Nikolas vaihtoivat keskenään kuulumisia ja jolloin tuli esille idea valmistaa viskiolut. Idea hioutui illan aikana niinkin pitkälle, että arkena Nikolas otti yhteyttä Isossakyrössä sijaitsevaan tislaamoon nimeltä Kyrö Distillery Company.

Tislaamolla innostuttiin ideasta, joten Jaakko otti yhteyttä tamperelaisen Pyynikin Käsityöläispanimon Tuomas Pereen, kertoakseen ideasta. Tuomas piti ideaa hyvänä ja näin alkoi pitkä viestittely osapuolten kesken, jonka tuloksena syntyi idea valmistaa Pyynikin Käsityöläispanimon valmistamaa olutta, kahdessa Kyrö Distillery Companyn (KDC) 30 litran viskitynnyrissä. Lopputuloksena syntyisi olut nimeltä Pyynikin KDC #viskigate Stout.

Lehdistötiedote: Pyynikin Käsityöläispanimo ja Kyrö Distillery Company valmistaa #Viskigate oluen

Aivan mahtava idea ja olen kyllä täysillä mukana. Toivottavasti Huurteinen saa myös oman kappaleensa arvosteltavaksi niin saadaan asiaa reilusti eteenpäin. Tynnyrikypsytettyä ja viskisää sen olla pitää! Palaillaan somessa!

0 kommenttia

 1. Molempien lukija

  ”…. viimeistään ennen sitä kun parahin olutbloggajakolleegani Jaska nosti metelin.” – Kyllä se älähtäjä taisi olla mushimalt, eikä jaskanKaljat. Jaska jakoi ja yhtyi mushin kirjoitukseen.

  Vastaa
  1. Rolle

   Minäkin luen molempia, mutta huomasin Jaskan kautta ensin ja sitä yritin tuolla sanoa, yhtään Mushimaltin panosta vähättelemättä. Asiasta älähti puoli Suomea hyvin nopeasti :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *