Olen tulisten ruokien ehdoton ystävä. Isäni on harrastanut chilijuttuja 80-luvulta ja hänen myötään olen itsekin päässyt vuosien varrella lajin pariin. Nagasoossitkin jopa menee, tosin aamulla joskus kuumottaa. Chilioluita on alkanut tulla viime aikoina enemmänkin ja kiinnostaa aina miten tulisuutta on osattu panna nestemäiseen muotoon. Ensimmäinen Huurteisen chiliolutarvio kirjoitettiin viime keväänä (2015), mutta olen sen myötä kaivannut lisää vastaavia elämyksiä.

Tämän viikon keskiviikkona tuli kokeiltua Ballast Pointin Habanero Sculpin IPA Helsingin reissulla ja täytyy sanoa että siinä oli kyllä tulinen (ja erinomainen) olut. Mutta nyt on maistossa Humaloven chilistoutti ”Perkele”, jonka sain Helmikuussa maistoon. Humalove on helsinkiläinen niinsanottu ”gypsy-panimo”, eli panee oluensa muiden panimoiden tiloissa. Tämä olut on pantu Hopping Brewstersin tiloissa ja sitä on ollut saatavilla lähinnä pk-seudun ravintoloista, joten olen luonnollisesti erittäin otettu että sain pullon tänne Jyväskylään ja vihdoin otollisena hetkenä myös maistoon.

IMG_8917

 • Panimo

  Humalove

  Humalove

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  ?

  ? ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  9.2%

 • Hinta

  ?€

Olut kaatuu lasiin helposti, mutta vaahtoaa hienoisesti. Etiketi on omaperäinen, synkkä, mutta sydämellinen. Olut on pikimusta, kaunis. Tuoksussa huokuu chilin polte, paahteinen maltaisuus ja leipäisyys, joskin chilisyys vie huomion kaikesta muusta. Nätti olut kaiken kaikkiaan. Mausta löytyy paahteisuutta, suklaisuutta ja kahvisuutta, mutta välittömästi iskee hentoinen polte.

Olen hieman yllättynyt, että polte on näinkin pehmeä, eikä pure kovaa makuhermoihin. Tämä on kuin paprikamaista sweet chiliä haukkaisi, ei niinkään habaneromaista, vahvempaa poltetta. Onneksi ei, sillä tulta munille iski jo Sculpinin chiliolut ihan tarpeeksi. Isommalla haukkauksella jälkipoltetta tulee mukavasti, joten kyllä tässä potkua kuitenkin on.

Kaikin puolin miellyttävä imperiaali stout, jossa chili sopivasti hallitsee kokonaisuutta. Ei ollenkaan hassumpi, vaikka ei herätäkään sen kummoisempia tuntemuksia. Ei silti tarkoita, etteikö olut olisi mahtava.

Lämmetessään polte tulee paremmin esiin.

Loistava, pehmeä chilistout.

Humalove Perkele Chili Imperial Stout
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *