Vappuna 2016 on tarjolla harvinaista herkkua, nimittäin itsetuntoa nestemäisessä muodossa. Sitähän toisaalta moni alkoholijuoma on, sillä poistaa sopivasti estoja ja lievittää ahdistujan defenssejä. Nyt siis lasissa on tanskalaisen vuonna 2010 perustetun kiertolaispanimon To Ølin olut, joka on hieman normaalia 0,33l pulloa isommassa 37,5 cl pullossa, alkoholiprosenteiltaan hämäävät 12,2 prosenttiyksikköä. Muunmuassa Mikkellerin tiloissa oluttaan paneva To Øl on muodostunut ainakin meikäläisen lempparipanimoksi uniikeilla ja kokeilunhaluisilla olusillaan. Jokainen heidän olut on ollut jos ei aivan killeri niin ainakin sieltä paremmasta päästä.

2016-04-30 18.40.39

Oluesta on myös ”Liquid Confidential” -versio, joka on ilmeisesti suurinpiirtein samaa tavaraa, hieman erilaisella etiketissä. Untappdissa nämä on niputettu yhteen, mutta ilmeisesti olemassa on myös konjakkitynnyrissä kypsytetty versio.

We bring to you an imperial stout brewed with ancho, guajillo and chipotle chilies. Drink this beer before you ask a lady for a dance – it will straighten your back, make you feel comfortable and set your ass on fire.

 • Panimo

  To Øl

  To Øl

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  375

  375 ml

 • Ostopaikka

  Saveur Bière

  Saveur Bière

 • Vahvuus

  12.2%

 • Hinta

  8.20€

Kyseessä on chilistout, tuo olutlaji jota monet vihaavat, mutta minä rakastan. Chilioluet voivat olla tulisia ja silti maukkaita. On kuitenkin taito panna olut, joka on samaan aikaan pehmeän mausteinen ja maukas.

Liquid Confidence kaatuu lasiin helposti, vähän vaahdoten. Aivan pikimusta olut. Tuoksu on chilisen mausteinen, mutta samalla voimakkaan paahteinen ja kahvinen. Erittäin täyteläinen tuoksu. Olut maistuu upean paahteiselle ja kahviselle. Chilin jälkipolte on mietoa ja tulee vasta jälkimaussa. Kokonaisuus nivoutuu hienosti yhteen. Oluesta erottelee myös jonkin verran savuisuutta ja hentoa suklaisuutta. Aivan täydellinen nautiskeluolut, josta ei oikeastaan puutu mitään. Kurkunpäässä polttelee maistelun jäljiltä, mikä muistuttaa muuten niin hienosti kätketyn chilin olemassaolosta.

2016-04-30 18.40.13

Liquid Confidence on chilistout, joka sopii takuuvarmasti myös niille, jotka eivät tulisuudesta normaalisti pidä. Chili tuo olueeseen mukavasti potkua ja kerrankin mausteisuus on osattu tuoda mukaan niin, että se ei dominoi vaan tuo mukaan tietynlaista uniikkiutta.

Uniikki, maukas chilistout.

To Øl Liquid Confidence
Rated 5/5 based on 793 reviews
5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *