Goforen UX-suunnittelija, jyväskyläläinen Esa toi keväällä maistoon olutta, jonka panemisprosessissa mies on ollut mukana. Esan kotiolutpanimon Hoppy Hopin oluita ei ehtinyt Huurteiseen asti, mutta ilmeisesti kotioluttouhu onkin jo hiipumassa. Esa on myös suunnitellut oluen etiketin. Tällä kertaa arviossa siis Panimo Hiisin ja digitoimisto Goforen yhteistyössä tekemä olut. Lyhyenä knoppitietona sanottakoon vielä, että vuonna 2001 perustettu Gofore on yksi Suomen isoimpia digialan yrityksiä yli 18 miljoonan euron liikevaihdollaan.

Praise on Goforen kulttuuriin tiukasti nivoutuva termi, jolla kannustetaan hyvistä suorituksista palkitsemiseen. Praise on mm. yksi Goforella käytössä olevista Slackin kanavista, jossa työkavereita voi kehua kaikkien nähden.

Kyseessä on Goforen kolmas olut, tosin aiempia en ole päässyt maistamaan. Aiemmat oluet on valmistettu Humalovella ja Maistilalla, tällä kertaa valittiin Hiisi sen vuoksi, että Gofore on reilu vuosi sitten avannut toimiston myös Jyväskylässä. Goforella on omat olutkerho, jossa maistellaan ja mietitään ideoita omiin oluisiin. Hiisi on tunnetusti haluttua tavaraa, joten linjastolla oli vähintään puoli vuotta jonoa, joten pullotavaraa saatiin siksi vasta keväälle 2018. Oluesta, sen etymologiasta ja valmistusprosessista löytyy lisää sisäpiirin tietoa Goforen omasta blogista.

Humalana oluessa on käytetty mielenkiintoista kokeellista lajiketta HBC 431. Lisäksi mukana keitossa tietysti Cascade ja Simcoe. Mallaspuolella on tukeuduttu Munichiin ja karamaltteihin.

Ambermaisuus, eli karamelliset redit sekä perinteiset alet eivät ole koskaan olleet minulle niitä helpoimpia oluita, mutta pidän haasteista. Olut tuoksuu greippiseltä ja maltaiselta, pientä toffeisuutta jossain taustalla. Maultaan olut on pähkinäisyyden ja kypsän hedelmän kautta maltaisuuteen taittava, maltaisen kompleksi kokonaisuus. Lagermaisuus ja vahvat maltaat tuovat mieleen Fullersin ESBin, joka ei ole missään mielessä huono asia. Purevaa karamellimallasta, vähän humalaa.

Haasteellinen, mutta toimiva India Red Lager.

HIISI x Gofore Praíse India Red Lager
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Olut muualla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *