Hiisi on tehnyt jälleen tummaa olutta Jyväskylän oman kahvipaahtimon Paahtimo Papun papuista ja en voi olla innostumatta, sillä olen ehdoton stouttien ystävä. Olut on nimeltään Hippa ja panimo on nimeltään Hiisi sekä niin Hiisillä kuin Papullakin on sen verran upea ja uniikki brändi että oksat pois. Hippa-metsänhaltijalla on suomalaisessa mytologiassa monta nimeä, kuten Hiippa, Hiippo, Vippo, Viipeli ja Viippo. Homma juontuu Christfrid Gananderin 1700-luvun tutkimuksiin.

 • Panimo

  Panimo Hiisi

  Panimo Hiisi

 • Tyyli

  Porter / Stout

  Porter / Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  S-Market Mestarin Herkku

  S-Market Mestarin Herkku

 • Vahvuus

  4.4%

 • Hinta

  ?€

Olut kaatuu lasiin yön mustana, reilusti vaahdoten. Kaunis, musta olut. Tuoksu on lempeän maitokahvimaisen paahteinen. Maussa tulee kevyttä maitokahvia.

2015-10-23-23.05.04

Tästä muistuukin mieleeni tämänpäiväinen Facebook-keskusteluni Papun Virpin kanssa, johon liittyvän päivityksen kuvassa join (häpeäkseni) Starbucksin kylmäkahvia ennen kuin Papu oli auennut. Virpi kommentoi osuvasti että sallittakoon tämä olutbloggarille, joka on tottunut juomaan juomansa kylmänä. Se on totta, minulle maistuu kylmä olut, mutta vielä paremmin sellainen jossa on kahvia.

2015-10-23-23.05.16

Maitokauppastoutiksi tässä on tasapainoinen, tyylipuhdas ”sessio-stout”, jossa maistuu kahvi ja maito. Juuri sellainen kuin hyvästä kylmäkahvioluesta sopiikin odottaa. Pidän todella paljon.

Loistava kylmäkahviolut.

Panimo Hiisi / Paahtimo Papu Hippa Maitokahvi-Stout
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Olut muualla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *