Kotiani lähin pub Explosive Bar (paikallisten kesken ”Pommi”) on tullut vuosien varrella tutuksi erityisesti vaihtuvasta olutvalikoimastaan. Tätä ei moni pidempään Jyväskylässä asunut vieläkään tohdi uskoa, sillä paikalla on hieman nihkeä historia 90-luvun lama-ajan lähijuottolana. Räkälä Explosive ei ole kuitenkaan ollut pitkään aikaan – päinvastoin. Paikka on pistetty aivan uuuteen uskoon muutamia vuosia sitten ja vanhasta Pommista ei ole enää jälkeäkään.

Steampunk-henkisen mahtavan sisustuksen lisäksi Explosivesta löytyy roppakaupalla uusia oluita, jotka vaihtuvat tiheämpään kuin kilpailijoilla. Ennätyksenä mainittakoon Ballast Pointin Pineapple Sculpin erä, jonka koko satsi myytiin alle kuudessa tunnissa. Oluita tulee erittäin arvostetuilta pienpanimoilta useampaa eri sorttia kerrallaan. Erät ovat tarkoituksella suhteellisen pieniä, jotta vaihtuuvuus pystytään pitämään tiuhana. Pommista löytyy muuten myös kaupungin paras siiderivalikoima.

Olen saanut suuren kunnian olla digitoimistoni kanssa tekemässä Explosiven sivuja, jotka avattiin tässä ihan hiljattain. Huurteisen hiljaiselo on johtunut lähinnä työkiireistä, mutta jatkossa kirjoittelen olutarvioita myös Explosive Barin olutarviolaarin puolelle, josta olen erityisen innoissani.

Tulossa Huurteiseen on myös Helsinki Beer Festivalinkin aikaan lupaamani kirjotus siitä mitä saa verkkosivuilla oluesta kertoa. Kävin nimittäin verkkosivuprojektin aikana Valviran/AVIn kanssa parin kuukauden ajan keskustelua aiheesta, sillä kaikki tietävät että Suomen alkoholilaki on hieman tulkinnanvarainen ja on tärkeää että ravintolan sivut ovat lain mukaiset.

Sivusto on mielestäni erittäin onnistunut ja asiakaskin on tyytyväinen. Kuvat otti aivan huikea, palkittu valokuvaaja Emmi.

Tällä hetkellä valikoimassa on herkkuja kuten O’son Convenient Distraction Imperial Brett Porter with Coffee and Vanilla, joka on 9,3% prosenttinen harvinaisuus, jossa on käytetty nigerialaisia kahvipapuja sekä madagasgarilaisia vaniljatankoja. Hiivana tallimainen brettanomyces. Tämän lisäksi löytyy samalta panimolta kolme muuta ihanuutta sekä mm. Het Uiltje -panimolta panimon humalapommi Dr. Raptor (9,2%) ja pari muuta. Tsekkaa vaihtuva valikoima Valikoima-sivulta.

Jos et ole käynyt vielä Explosivessa tai olet jyväskyläläinen ja viime käynnistä on aikaa, piipahdapa ihmeessä Puistokatu ykkösessä! Päivittäin auki aamuysistä aina yö kahteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *