Tallinnan reissulta tarttui useampi olut mukaan pullokaupasta. En hirveästi tutkinut, sillä Uba & Humalin hyllyssä näkyy RateBeer-pisteet ja tyylistäkin saa osviittaa. Välillä haluan elää reunalla ja poimia mukaan impulsiivisesti jotain pelkän etiketin perusteella. Hölökynkölökyn on yksin sellaisista, nappasin sen nimittäin heti nimen nähtyäni, tutkimatta edes tyylilajia tai panimoa sen tarkemmin.

Näyttää siltä, että kyseessä on Mallaskosken Panimon sekä islantilaisen Borg Brugghúsin yhteistyöolut. Borg on tehnyt suomalaisten panimoiden kanssa yhteistyöoluita aiemminkin, muunmuassa Hiisin Kojufyllerin, jonka pääsin maistamaan uutena vuotena panimolla.

 • Panimo

  Borg Brugghús

  Borg Brugghús

 • Tyyli

  Sour

  Sour

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Uba & Humal

  Uba & Humal

 • Vahvuus

  5.3%

 • Hinta

  6.90€

Hölökynkölökyn is a sour cherry bomb of an acide trip, with pure icelandic water and a dark undercurrent of Finnish cheer.

Hölökynkölökyn is a sour ale brewed (appropriately) with sour cherries in collaboration with our dark, brooding friends at the Mallaskoski brewery in Finland.

En järin edes pidä kirsikasta, mutta tässä oluessa se ei maistu häiritsevästi. Olut on hyvin mehumainen, kirkkaanpunainen olemukseltaan. Tuoksu on kirsikkamarjainen, hapan. Makumaailmasta löytyy kosolti happamuutta, kirsikkaisuutta, marjamehua. Vaikka kirsikkaiset oluet tuovatkin mieleen lähinnä kriekit, tämä ei sellainen ole, makeutta ei löydy yhtään.

Helppo marjamehu, mutta minun makuun sour saisi olla happamampi. 5,3 prosentin olueksi, tässä on todella köykäinen runko, eikä olut oikein kanna tarpeeksi. Vetinen, mutta juotava.

”Ihan OK” kirsikkahapanolut, josta viimeistely jää puuttumaan.

Borg Brugghús / Mallaskoski – Hölökynkölökyn Nr.C10
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *