Kreikassa ei kovin montaa panimoa ole, mutta pienpanimot ovat 2010-luvulla nostaneet päätään. Moni matkailija tietää korkeintaan Mythoksen, eikä itsellänikään tule äkkiseltään muita kreikkalaisia oluita mieleen. Kreetalainen Σoλo eli Solo on kuitenkin siitä hassu, että Kjetil Jikiun, panimon yksi perustajista on norjalainen, Nøgne Ø:sta lähtenyt alkuperäinen perustaja. Lisää panimon historiasta voi lukea täältä. Onko tämä nyt sitten lopulta kreikkalainen vai norjalainen panimo, tiedä häntä.

 • Panimo

  Solo

  Solo

 • Tyyli

  Saison

  Saison

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Beergium

  Beergium

 • Vahvuus

  6.5%

 • Hinta

  1.09€

Σόλο Χωριάτικη, eli Solo Horiatiki vaahtoaa pirusti. Ei kaadu lasiin kokonaan yhdellä, eikä kahdellakaan kaatokerralla. Väri on saison-tyylilajille ominaisen samean keltainen. Tuoksuu kesän heinälle, mausteelle, tunkkaiselle maltaille. Saisoniahan tämä on selvästi.

Oluen mainoslause kuuluu englannoksena seuraavasti:

Α classic Belgian beer, extremely fruitful, complicated and refreshing. A beer which you can very pleasantly accompany with seafood or enjoy it ”solo”, one warm, sunshiny day…

Mausta löytyy ensimmäisenä belgihiivan happamuutta, sitten sitrushedelmän raikkautta. Ei mitään ihmeellistä, aika tasapaksu saison. En erityisemmin edes pidä tästä tyylilajista, ellei ole kikkailua. Solon saison on vähän liiankin tyylipuhdas. Belgihiiva tökkii maussa liikaa, mausteet ja raikkaus eivät pääse oikeuksiinsa.

Etiketti on mielestäni älyttömän ruma, tällä ei tulla design-palkintoja voittamaan.

Tasapaksu, mutta lähes tyylipuhdas saison.

Arviossa kreikkalainen Σόλο Χωριάτικη saison
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *