Perjantai on yleensä minulla se arviopäivä, jolloin ainakin yhden arvion saan uunista ulos, mutta nyt joulunpyhien viimottaessa yhä lähemmäs meni sekin ilta näpytellessä tietokonetta. Oli sitten työ- tai vapaa-aika niin tietokoneet ja Internet kuuluvat vuorokausirytmiini aikaisesta aamusta myöhään iltaan. Tässä vagrant-virtuaalikonetta, Nexuksen cyanogenmodia ja nodejs:n paketteja säätäessäni muistin, että olin pari päivää sitten saanut Arcusysiltä pullon Internet & ATK -olutta. Aika jättää koodailut hetkeksi ja ryhtyä maistelemaan.

Arcusys on joensuulainen IT-yritys, josta en olisi todennäköisesti saanut tietää vähään aikaan ilman tätä olutta. Jokunen viikko sitten Jaska tweettasi tuttuun tapaan mitä on maistossa ja kiinnostuin ensimmäisenä oluen ulkonäöstä. Tiedustelinkin saman tien saako olutta enää mistään. Kuulemma kaikki jo menneet, mutta kun ehdotin kirjoittavani kattavan arvion, sainkin kuin sainkin pullon maistoon. Joensuusta Jyväskylään pullo matkasi tällä viikolla. Seuraavana kiinnostuin olutta edustavasta yrityksestä.

2014-12-20-23.15.24

Ulkoiselta ilmeeltään pakkaus on aivan mahtava. Tykkään Arcusysin logosta ja meiningistä muutenkin, Intternetin miehiä kun ollaan meillä Dudellakin. Arcusys on IT-yritys ja se oikeastaan olikin ainoa mitä tiesin Jaskan arvion lukemisen jälkeen. Piti siis kaivella lisää, utelias ihminen kun olen, varsinkin IT-asioissa. Arcusysin verkkosivuilta tietoa piti hakea, mutta löytyihän se sieltä lopulta.

Lyhyesti kiteytettynä kyseessä on siis Liferay-verkkosivualustaan erikoistunut tietotekniikan palveluyritys. Liferay on avoimen lähdekoodin javaan pohjautuva verkkoalusta, josta pystyy skaalaamaan vaikka mihin. Arcusysin palveluita ovat mm. sähköiset asoinnit, portaalitartkaisut, koulutukset, järjestelmäkehitys, UX, konsultointi, oppimisympäristö ja integraatiot. Erittäin mielenkiintoinen firma ja todella pätevän näköistä touhua.

2014-12-20-23.18.05

Tiedä sitten onko sana ”ATK” oluen nimessä parodiaa vai ei, mutta itse nykyaikana jo vierastan termiä. Sanahan tarkoittaa tietojenkäsittelyä (ennen vanhaan ”automaattinen tietojenkäsittely”), mutta on jo sen verran vanhentunut, että nykypolvi ei sanaa todennäköisesti enää missään käytä. Kertoo toisaalta siitä, että sanan käyttäjä tietää mistä kaikki on lähtenyt. Ehkäpä se onkin syynä.

Sitten varsinainen olut syyniin. Tämänkin pullon sisällön on valmistanut oman kotikyläni Panimo Hiisi.

 • Panimo

  Panimo Hiisi

  Panimo Hiisi

 • Tyyli

  Black IPA

  Black IPA

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  6.2%

 • Hinta

  ?€

Jaska kirjoittikin oluesta pian arvion ja binäärilukukärsimättömälle tuloshan oli 33/50.

2014-12-20-23.19.54

Heti korkatessa lähtee mukavan lempeä sitruunaisuus leijailemaan ilmaan. Olut ei kaadu ihan kerralla lasiin, sillä vaahtoaa sen verran mukavasti. Väri on miellyttävän tumma, lähes pikimusta. Sen kuuluisan sitruunan ja appelsiininkuorisuuden lisäksi tarkemmin tuoksussa on pehmeää paahteisuutta ja pikkuriikkistä kahvisuutta. Hyvin tyypillinen, mutta erittäin hyväntuoksuinen india pale ale -tuoksu.

2014-12-20-23.24.00

Suuhun kaataessa lorahtaa aimo annos greippisyyttä ja sitruksisuutta aivan ensimmäisenä. Yllättävän kevytrunkoinen maltailtaan, tai sitten humaloinnin sitrushedelmäisyys puskee liikaa läpi. Kevyen paahteista sitruunaista ja greippiä, jotka yhdessä muodostavat helposti nautittavan kokonaisuuden, joka toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan. Huonoja vivahteita tai minkään puutetta en tästä osaa aistia.

Yksipuolisuudestaan huolimatta erittäin miellyttävä ja juotava olut, joka niin raikkaana kuin lämmetessäänkin. Suositus onkin 8-12 astetta, johon olut pääseekin jo tätä arviota kirjoittaessa. Iso kiitos Arcusys Oy:lle tästä harvinaislaatuisesta kokemukseesta!

Kelpo black IPA koodailun kaveriksi.

Arcusys / Panimo Hiisi Internet & ATK
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

0 kommenttia

 1. Arcusys / Panimo Hiisi New Blood Wee Heavy - Huurteinen

  […] on joensuulainen IT-yritys, jota avasin kun kerroin Arcusysin ensimmäisestä oluesta ”Internet & ATK” viime vuoden puolella. Yrityksen toinen olut on myöskin toteutettu yhteistyössä kotipaikkani […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *