Kuopion lähikaupassa ensimmäisenä osui silmään Alahovin Vanhan Tornin oluet, joista muistan lukeneeni Jaskan blogista keväällä. Paikka ainakin näytti hienolta, enkä yhtään epäile viinien maistuvuutta. Itse olen viinin juonnin lopettanut kokonaan migreenialttiuden vuoksi, mutta sittemmin Alahovin Viinitila on pannut myös omaa olutta.

Ainakin tästä keväästä eteenpäin olusia on ilmestynyt myös kuopiolaisiin hyvinvarustettuihin ruokakauppoihin. Tällä viikolla Kuopiossa käydessäni matkaan tarttui molemmat kaupan hyllyllä lojuvat oluet, Vanhan Tornin vaalea ja tumma versio.

2014-07-05 15.45.59

Ostopaikka

K-market Puijon Pähkinä. Kuopio, Suomi.

Hinta

3,59 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

Alahovin Viinitila

Oluttyyli

Dark / Brown Ale

Alkoholipitoisuus

4,7 %

Olut vaahtoaa kiitettävästi, joten pitää kaataa varovasti lasiin. Väri on tummanruskea, valoa vasten hieman kuparinen. Tuoksu on lähes mitäänsanomaton, ruohoisen humalainen. Maku on ensialkuun häiritsevän pliisu, vähän överihiilihappoisen metallinen, sieluton. Nyt kun jälkeenpäin lukee Jaskan arviota oluesta uudelleen, voin allekirjoittaa täysin:

Maultaan epämiellyttävä kotikaljamainen olut, josta ei löydy positiivista sanottavaa.

Ihan juotava, mutta ei mikään kummoinen. Tämän oluen perusteella Alahovin tila saisi pysyä niissä viineissä, sillä Vanhan Tornin Tumma Olut ei ole mistään kotoisin. Ensimaiston armeliaista pisteistäni täytyy laskea vielä pisteellä. Sori Kuopijon panijat, mutta tämä on aika kehno debyytti.

Mitäänsanomaton esitys.

Alahovin Viinitila Vanhan Tornin Tumma Olut
Rated 1/5 based on 3456 reviews
1 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *