Viime nettitilauksesta jäi käteen paljon hyviä saksalaisia oluita ja Don HaMilia IPA on yksi niistä. Tämä on ilmeisesti tämän IPA-oluen kolmas erä, mutta vertailukohtia ei ole kun en ole Weissbräu Schwendl -panimon ipoja tai tuotteita ylipäätään koskaan aiemmin maistanut.

Tämä baijerilainen mikropanimo on minulle uppo-outo, joten piti tehdä hieman taustatutkimusta. Panimo on perustettu vuonna 1935 perheyrityksenä ja ilmeisesti toiminta on pysynyt nykyhetkeen saakka sopivan pienenä. Paljon tietoa panimosta ei löydy, mutta päättelisin panimon tuottavan lähinnä perinteistä vaaleaa saksalaistyyppistä olutta.

Hieman arvelutti tämä IPA, sillä tämäntyyppiset saksalaiset panimot ovat hyviä siinä perinteisessä vehnäolut- ja pohjahiivaolutsarjasssaan, mutta alennuksessa oleva 1,39 euron pullohinta ei paljon päätä huimannut ja päätin antaa mahdollisuuden.

 • Panimo

  Weissbräu Schwendl

  Weissbräu Schwendl

 • Tyyli

  American IPA

  American IPA

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Bier-Deluxe

  Bier-Deluxe

 • Vahvuus

  6.3%

 • Hinta

  1.39€

Olut kaatuu lasiin aikalailla kerralla, mutta kuohuu sen verran että melkein menee varomattmasti kaataessa yli äyräiden. Tuoksu on vaisu, hieman vehnäinen, hedelmäinen. Hieman löytyy myös havuisuutta ja appelsiinisuutta. Väri on likaisensamean kellertävä.

2014-10-15 19.01.11

HaMilia IPA on IPAksi kevyt ja mieto, mutta ihan raikas tapaus. Olen tottunut siihen, että IPAt aina hieman kivasti kutkuttavat ja kirpaisevat, mutta tässä ei ole sitä tietynlaista purevuutta lähes ollenkaan. Hiilihappoja ei ole myöskään oikein riittävästi, mutta ei tämä täysin flättikään ole.

Maussa maistuu hennon hedelmäisyyden lisäksi yllättävän paljon vehnäisyys. Koska kyseessä on vehnäolutpanimo, ovat tietysti laittaneet sekaan hieman vehnää tasapainottamaan kokonaisuutta. Itselleni tämä yhdistelmä ei oikein toimi… IPAt IPAna ja vehnät erikseen. Epäilen että ei ole ihan tuore tapaus tai saastunut, sillä jotain mätää tässä nyt on. Tai sitten tämä vehnävivahteisuus vain hämää sen verran.

Kokonaisuutena tämä olut on helposti juotava, eikä 6,3 % vahvuus maistu missään. Ellen tietäisi, voisi helposti erehtyä luulemaan tätä perus alle 4,7 % ruokakauppaolueksi.

Juotavuudesta huolimatta ensimmäinen maistamani kehnohko IPA?

Weissbräu Schwendl Don HaMilia IPA
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

0 kommenttia

 1. Jouni Kumpulainen

  Samaa juomassa. Päivämäärä menossa vanhaksi, vaikuttaisiko se että ei maistu kovin tuoreelle. Siitä edullisempi hinta.

  Vastaa
  1. Rolle

   Jaa-a. 9.11.2014 oli tässä minun pullossa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *