Viime aikoina olutarvioitani on näkynyt enimmäkseen Untappdissa ja Pommin sivuilla ja Huurteinen on jäänyt vähemmälle huomiolle. ”Pyöreä” määrä 2222 erilaista nautittua olutta tuli eilen täyteen ja sen kunniaksi päädyin tänään afterworkille – minnekäs muualle kuin Pommiin, varusteenani matkapuhelin ja kännykkäkamera.

Vibrant Forest on pienpanimo Iso-Britanniasta, Lymingtonista. Panimo on ollut toiminnassa noin vuodesta 2012. Vibrantin omien sanojen mukaan heidän intohimonaan on panna oluita, jotka ovat täynnä poikkeuksellisia makuja. Lisää panimosta voi lukea heidän nettisivuiltaan.

Täytyy sanoa, että Vibrant Forestin oluita on tullut maistettua lähinnä Pommissa, muualla Suomessa niitä ei ole tullut vastaan, ei ole tullut oltua oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Viimeksi Vibrant Forestia löytyi Pommista huhtikuussa 2018, jolloin tarjolla oli 9,4 prosenttista hapanoluen ja impstoutin hybridiä. Tästä kävin luonnollisesti kirjoittamassa arvion ravintolan sivuille.

 • Panimo

  Vibrant Forest Brewery

  Vibrant Forest Brewery

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  400

  400 ml

 • Ostopaikka

  Pommi

  Pommi

 • Vahvuus

  9%

 • Hinta

  7.50€

Kaatuu lasiin hanasta jättäen mukavan vaahdon. Etiketti näyttää ensialkuun mustavalkoiselta ristikuviolta, mutta ”optisesta illuusiosta” paljastuu pääkallo. Lisää tällaisia erikoisia designejä, tykkään.

Tuoksultaan olut on paahtomaltainen, tynnyrinen, viskimäinen. Mausta löytyy tummapaahtoa, kahvisuutta, viskin poltetta jälkimaussa. Kitalakeen jää tahmeaa suklaata, vähän vaniljakin maistuu. Suutuntuma on tukeva, mutta öljymäinen. Tervaisuus hallitsee lopulta kokonaisuutta.

Aika sinänsä tyylilleen uskollinen Imperial Stout, jossa ei ole hirveästi mitään ihmeellistä. Tynnyrisyys tuo olueeseen oman ulottuvuuden, mutta jälkimaussa on myös jonkin verran salmiakkista tai likööristä viinaisuutta. Tämä ja öljyinen tervaisuus aiheuttavat sen, että viskin ja paahteisuuden maku jäävät ehkä liikaa paitsioon ja kokonaisuus on karvaan kitkerä. Viskiä tulee silti mukavasti ja olut on kokonaisuutena hyvärunkoinen ja nautittava.

PS. Tämä ei ollut maksettu mainos, olut ja Pommi ovat oikeasti varteenotettavia! Vibrant Forestia on iso liuta tällä viikolla Pommissa tarjolla, käy ihmeessä maistamassa!

Hyvä, mutta haasteellinen kokonaisuus. Ei ihan napakymppi.

Vibrant Forest Brewery Bourbon Oktober, Pommin hanasta
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *