Stallhagenin panimon oluita näkyy yhä enenevässä määrin ruokakaupoissa ja joskus jopa Alkonkin hyllyllä. Panimon tuotteiden laatu on pysynyt oikein hyvänä, vaikka muutamia huteja onkin välillä tullut. Koska en ole panimon tuotteita vielä aiemmin täällä Huurteisen puolella arvottanut niin nyt on aika kertoa hieman panimon historiaa.

Stallhagenin panimo on perustettu vuonna 2004 ja on tällä hetkellä Ahvenanmaan ainoa panimo. Ruotsinkielinen nimi on suomeksi Tallihaka, eli paikka, jossa panimorakennus sijaitsee. Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa käytti 1500-luvulla Grelsbyn tilaa asuinpaikkanaan oleskellessaan Ahvenanmaalla. Grelsbyn tiluksiin kuuluivat myös talli ja sen yhteydessä sijainnut hevoshaka, johon nimi viittaa.

Panimon olusia nähdään lähinnä Suomessa, Ruotsissa ja Ahvenanmaalla ja vuositasolla tuotanto on 500 000 litran luokkaa. Stallhagen valmistaa 12-20 eri olutlaatua vuodessa. Mitään pientä touhu ei enää ole, sillä osakkeenomistajien määrä lähentelee kohta toista tuhatta.

Meininki näyttää hyvältä. Kuvassa Stallhagenin panimomestari Mats Ekholm. (Kuva: Wikipedia)

Meininki näyttää hyvältä. Kuvassa Stallhagenin panimomestari Mats Ekholm. (Kuva: Wikipedia)

Sitten itse olueen.

Ostopaikka

Seppälän Citymarket, Jyväskylä.

Hinta

2,79 €

Pakkaus

0,33l vihreä pullo.

Panimo

Stallhagen

Oluttyyli

Maustettu olut

Alkoholipitoisuus

4,6 %

Tuoksussa on selkeästi erotettavissa mustikkaisuutta, jopa maltaisuutta enemmän. Maussa sen sijaan mustikka jää taka-alalle ja maltaisuus on päällimmäisenä.

2014-09-27 22.00.10

Takaetiketti:

Kädessäsi on ainutlaatuinen makuelämys: Stallhagen Blueberry Ale. Herkullisin juhlajuoma ja janonsammuttja,a jonka valmistukseen on käytetty metsämustikkaa. Maukas puolitäyteläinen ja maltainen olut, jonka hienossa aromissa on mustikkaa ja humalaa.

Oivallinen kumppani grillijuhliin.

Grillijuhliin? Itse en tätä olutta grillaamisen kaveriksi valitsisi… en oikein tiedä mihin tarkoitukseen tämä soveltuisi. Jälkiruokaolueksi, ehkäpä.

Melko vaisu ja hieman outo olutkokemus, mutta kokonaisuutena yllättävän helposti juotava. Köykäinen ja keskinkertainen, mutta marjalla maustetuksi olueksi ei ainakaan sieltä pahimmasta päästä. Ei kummempi, mutta ei mikään ällötyskään. Täyteläisyyttä soisi olevan enemmän. Hinta ei ole mikään mahdoton, joten suosittelen kokeilemaan, jos vaikka sinulle uppoaisi paremmin.

Ihan juotava mustikkainen ale.

Stallhagen Blueberry Ale
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *