Saimaan näytepaketin mukana tuli joitakin viikkoja sitten pullollinen ESBiä, jota en ole kerinnyt vielä maistamaan. Olut on saanut melko kehnon vastaanoton Olutoppaan (keskiarvo 20/50) ja Untappdin (keskiarvo 3.07/5.0) perusteella, joten päätin ottaa selvää onko olut oikeasti niin keskinkertainen kuin puhutaan.

 • Panimo

  Saimaan Juomatehdas

  Saimaan Juomatehdas

 • Tyyli

  Bitter

  Bitter

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  6.2%

 • Hinta

  3.19€

Samea oranssin värinen olut vaahtoaa kohtalaisesti, mutta olut on helppo kaataa lasiin kerralla. Olut on ulkonäöltään nätti, eikä hiivakokkareita löydy oluen pinnalta ollenkaan. Tuoksussa lävähtää nenään ensimmäisenä hapan maltaisuus, syysmäinen marjaisuus, yrttisyys. Maultaan olut on toffeinen, hieman jopa makea, aavistuksen marjainen, pienellä loppukatkerolla varustettuna. Hiilihapotus on yllättävänkin napakkaa ja pehmeä täyteläisyys saa maun viipymään suussa.

2015-10-03-13.17.31

ESBiksi tämä olut on liian imelä, eikä valitettavasti kovin hyvän makuinen. Jotain pientä vihannesmaisuutta löytyy myös makumaailmasta, josta en pidä. Bitterille ominainen katkeruus tulee kyllä taustalta kun olutta juo kuten bitteriä kuuluu, eli kahmaisten ison haukun kerralla. Vähän pettymykseksi jäi tällä kertaa.

Kiitos Saimaalle maistosta! Tätä olutta löytyy Alkosta hintaan 3.19 €.

Käsityöläis-ESB, jossa on vielä parantamisen varaa.

Saimaan Juomatehdas Brewer’s Special ESB
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *