Saimaan Juomatehtaalta on tullut ruokakauppoihin viime aikoina Brewer’s Special -nimistä olutsarjaa, josta aiemmin tuli jo maistettua American Red Ale, joka oli maitokauppaolueksi loistava. Saimaan Panimo on monelle tuttu Marsalkka-olutsarjasta, jota näkyy ruokakauppojen hyllyillä. Olen niistä suurimman osan kahlannut läpi sekä myös joitakin Luostari-sarjan oluita. Pahemin huteja ei ole tullut vielä vastaan.

2014-09-19 19.22.19

Brewer’s Special on uusi sarja ja sarjan punainen olut ainakin todella upposi. Tämä sarjan IPA on Session IPA -tyylilajia, eli maitokauppavahvuuteen (max. 4,7 %) laskettu olut.

 • Panimo

  Saimaan Juomatehdas

  Saimaan Juomatehdas

 • Tyyli

  Session IPA

  Session IPA

 • Pakkaus

  Tölkki 330

  Tölkki 330 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.7%

 • Hinta

  ?€

Olut vaahtoaa sen verran paljon, että ei lasiin kerralla kaadu. Toisella kaatokerralla lasi täyttyy ja muodostaa tyylikkään kukan lasin pinnalle. Tuoksu on mukavan hedelmäinen, havumetsäinen ja raikas. Tässä on olut, jota tekee mieli nuuhkia loputtomiin. Mietoihin keskiolusiin tottuneina tuoksu on suorastaan hämmästyttävän eloisa. Ei vahvimmasta päästä, mutta ei mielestäni mikään kovin mietokaan.

2014-09-19 19.23.04

Olut maistuu kirpeälle sitruunalle, mutta jälkimaussa puskee sitä kuuluisaa havumetsää ja greippiä mukaan humalasoppaan. Melkoisen tiukka pläjäys, sitruksisen kuitenkin dominoidessa kokonaisuutta. Lämmetessä ja pidempään maistellessa jälkimausta löytyy kummallinen metallin oloinen vivahde, mutta kitalaessa viipyvä nautinnollinen kitkeryys peittää sen juuri sopivasti. Joka tapauksessa päätyy omalla listallani ruokakauppaolusten parhaimmistoon.

Huom: Jostain syystä yhteys pätkäsi tässä välissä ja alkuperäinen blogikirjoitukseni hävisi bittiavaruuten, joten siitä syystä toistamiseen kirjoitettu arvio saattaa olla niukka.

Saimaan Juomatehdas Brewer’s Special India Pale Ale
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *