Voin kuvitella tilanteen olutta tilatessa.

– Ottaisin, öö.
– Niin mitä?
– Öö…
– Kertoisitko jo, mitä haluat?
– Öö… joo, kyllä. Öö.
– …

Vitsit sikseen. Kyseessä on Viron eli eestin kieli, jolla sana ”öö” tarkoittaa tietenkin yötä. Põhjalalta on pölähtänyt viime aikoina Alkoon mukavasti oluita. Tästä saamme kiittää Beers of the Worldia, jota olen hehkuttanut aiemminkin. Eipähän tarvitse niin paljon enää netistä tilatakaan välttämättä.

IMG_8808

Põhjalalta arvioin edellisen kerran Must Kuld Portterin, joka olikin erinomainen tumma olut. Tämän jälkeen on tullut nautittua ainakin Virmalised ja Taara Avita!. Yhtään huonoa olutta ei ole tullut vielä tältä virolaiselta panimolta maistettua.

 • Panimo

  Põhjala

  Põhjala

 • Tyyli

  Porter / Stout

  Porter / Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  10.5%

 • Hinta

  5.99€

On talvi. On kylmä talvi. Eilen oli -32 astetta celsiusta. Siihen kuvaus sopii täydellisesti. Talviyöt ovat kylmiä ja vaativat lämmikettä.

An Imperial Baltic Porter as dark as the Estonian winter nights. Strong enough to keep you warm through the cold evenings.

Yönmusta olut kaatuu lasiin hieman sihisten. Happoja löytyy jonkin verran ja vaahto katoaa lähes välittömästi. Olut tuoksuu paahteisen maltaiselta, hieman espressoa. Yllättävänkin vieno, kevyehkö tuoksu. Maultaan olut on paahteinen, kahvinen, yllättävän vähän suklainen. Eniten yllätti viileänä oluen tervaisuuden vivahde.

IMG_8807

Lämmössä maustuu mukavasti suklaisen kahvisen suuntaan. Makuskaala on hennon leipäisestä portterista laajan kahvinen ja etenkin suolainen ja stoutmainen pehmeys on osattu pitää poissa. Tässä on terävä porter, jonka alkoholinen lämmittävyys tulee 10 prosentin yksikössä mukana kätevästi. Runkoa ympäröivää lakritsasuutta ja jälkipoltteen suklaisuutta erotettavissa myös. Onneksi otin tätä viimeiset kaksi Jyväskylän pullollista jemmaan. Toisen antanee kypsyä vielä pidempään.

Loistava portteri kertakaikkiaan.

Põhjala Öö
Rated 4.5/5 based on 1273 reviews
4.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *