Alkon tilausvalikoimassa sattui olemaan uutuuksia, joiden väliltä oli vaikea valita. Jos olisin samalla kertaa ottanut mukaan kaikki, olisi kukkaro ollut huomattavasti tyhjempi. Sorachi Ace oli vähällä lähteä matkaan, sillä jäljellä oli viimeinen pullo, mutta hillitsin itseni. Sen sijaan matkaan tarttui olut sellaiselta panimolta, jonka oluita olen halunnut maistella jo pitkään. Mukavaa, että Põhjalaa saatiin Alkoonkin.

2015-10-03-14.57.01

Põhjala on kohtuullisen uusi pienpanimo Viron Tallinnassa, jota pyörittää mm. jo monelle tutuksi tulleen BrewDog-panimon kasvatti olutmestari Christopher Pilkington.

 • Panimo

  Põhjala

  Põhjala

 • Tyyli

  Porter / Stout

  Porter / Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  7.8%

 • Hinta

  4.99€

Panimon sivut ja yritysilme yleisesti ottaen ovat erityisesti mieleeni, vaikka logossa onkin yhteneväisyyksiä nykytrendeihin reunuksineen, Firma Bierin tapaan. Yksinkertaista ja kaunista. Crewissä on mukana suomalainen, Twitteristäkin tuttu Samu Heino.

Screen Shot 2015-10-03 at 15.08.36

Must Kuld on tyylikäs olut niin sisällöltään kuin etiketiltäänkin. Portterit eivät aina ole näin nättejä, eleganttius on jotenkin kuulunut enemmän stoutteihin, vaikka näiden kahden lajin välillä onkin aika hiuksenhieno ero.

2015-10-03-14.55.50

Hieman hillittyä vaahtoa kerryttävä pikimusta Must Kuld on tyylikäs olut. Tuoksussa erottaa ensimmäisenä vahvaa nenää kutittavaa espressomaista kahvisuutta ja tummaa paahdetta sekä tummaa suklaata. Maultaan olut on pistävän paahteinen, voimakkaan espressoinen. Jälkimaussa tulee mukavaa kitalakea kipristävää katkeruutta ja vahvaa limppuisuutta mukana. Hyvä, vahva portteri, mutta ei herätä sen suurempia tuntemuksia, eikä välttämättä pidäkään. Pidän kovasti.

Hyvä kahvinen ja paahteinen portteri Vironmaalta.

Põhjala Must Kuld Porter
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *