Minulta kysyttiin torstaina vinkkiä juhannusolueksi ja vastaus tuli jostain kumman syystä kuin apteekin hyllyltä. Joku savuolut voisi toimia, ajattelin ensimmäisenä. Riippuu toki siitä, millaiseksi juhannuksen mieltää, ainakin itse tykkään yhdistää sen nuotioon, makkaranpaistoon, saunomiseen, savunkatkuun ja kokkoon. Tänä juhannuksena tosin olen kotona, mutta toivon mukaan tämä olut nostaa näitä samoja juhannuksen mielikuvia ja fiiliksiä pintaan.

IMG_0003_2

Maistoin tätä olutta ensimmäisen kerran maaliskuussa, jolloin kommentoin sitä seuraavasti Untappdissa:

Torstai-illan nautinto. Savuinen. Ruis olisi saanut tulla vielä paremmin esiin. Upea kyytipoika ruoalle ja ruisherkkujen kaveriksi.

Ostopaikka

Keskustan Alko, Jyväskylä. Tuote Alkon sivuilla.

Hinta

5,11 €

Pakkaus

0,33l tummanruskea lasipullo.

Panimo

Stadin Panimo.

Oluttyyli

Savuolut / Porter

Alkoholipitoisuus

6,5 %

Savuruis Portteri kaatuu lasiin helposti jättäen ohuen vaahtokerroksen pinnalle. Tuoksu sisältää miellyttävää savuisuutta ja paahteisuutta. Raikas tuoksultaan, vähän kuin sateen jälkeen. Parhaita tuoksuja mitä tiedän.

IMG_0005

Kuten maaliskuussakin jo mainitsin, tässä on erittäin savuinen olut. Maussa puskees savuisuus ensimmäisenä läpi, mutta tarkka-aistiset poimivat savuisen paahteisuuden seasta myös ruista ja leipäisyyttä, ihan hitunen havua ja katajaa, palanutta maltaisuutta. Savuinen ja turpeinen.

Sopii erittäin hienosti juhannusfiilistelyyn nuotion lämmössä, saunan jälkeen tai ihan vaan kotisohvalla. Ruokasuosituksena mitä nyt juhannuksena syötkään. Itse tykkään napostella Linkosuon ruissipsejä tämän ruisoluen kanssa ja niitä on kyljessä tälläkin kertaa.

Upean savuinen olut.

Rollen juhannusolut 2014 – Stadin Panimo Savuruis Portteri
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *