Brittialet ovat Suomen marketeissa erittäin tyyriitä, joskus hinnat hipovat jopa seitsemää euroa per pullo. Etenkin Wychwoodin alet. Tämä on harmi, sillä nämä eivät usein ole laadullisesti mitään kovaa kamaa. Hieno etiketti hämää toisinaan kokeilemaan. Joukossa on hyviäkin, mutta harmillisen monta pettymystä on tullut vastaan. Näitä ”perusbrittialeja” ostan lähinnä ruokaolueksi tai kokeiluun silloin kun on erityisesti varaa.

Tältä panimolta on tullut aiemmin maistettua vain Dragonhead Stout ja Raven Ale. Ihan kelpo-oluita molemmat, joskaan ei mitään killereitä. Perus enkkuhiivaista alea, jota briteistä löytyy mielin määrin.

2014-07-18 18.54.04

Orkney Brewery on Sinclair Breweries Limited -nimisen yhtiön omistama panimo Skotlannin Orkneysta. Panimo on ollut toiminnassa vuodesta 1988, mutta panimon sivuilla sanotaan perinteiden juontuvan niinkin kauas kuin 5000 vuoden taakse. Enkä yhtään epäile, olusia on varmasti pantu skottimaiden niityillä jo pidemmän aikaa.

Ostopaikka

Lutakon K-Supermarket, Jyväskylä.

Hinta

4,49 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

Orkney Brewery, Sinclair Breweries Limited. Orkney, Skotlanti.

Oluttyyli

Englantilainen Pale Ale

Alkoholipitoisuus

4,0 %

Olut kaatuu lasiin aika helposti, jättäen reilun mutta ohkaisen vaahtokerroksen jälkeensä. Väri on miltei läpinäkyvän, kirkkaan kellertävä. Tuoksusta ei erota oikein paljon muuta kuin kosteaa hiivaisuutta, ehkä pientä sitruksisuutta. Maku on odotetusti melko vetinen sellaisenaan. Jälkimausta erottuu jonkin verran mukavaa katkeruutta ja pientä sitruksisuutta.

2014-07-18 18.54.17

Pelkiltään tämä on aika köykäinen ja hinnaltaan suolainen olut, jota en ihan huvikseen ostaisi. Ruokaoluena menee paremmin kuin sellaisenaan. Tähän tarkoitukseen hyvä ja ihan tarpeeksi juotava, mutta muuten jättäisin väliin.

Orkney Brewery Northern Light
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *