Koska olen nörtti ja työskentelen digitoimistossa, API IPA kiinnitti välittömästi huomioni. Törmäsin oluseen K-Market Kampissa oltuani työmatkalla Helsingissä. Reaktor on alalla suhteellisen tunnettu firma, mutta en ole jostain syystä aiemmin huomannut heidän oluitaan. Olut on maukas ja rento tapa boostata yrityksen markkinointia ja yrityksillä näkee yhä enemmän omia oluitaan kauppojenkin hyllyillä.

2016-05-22 17.46.13

API on lyhenne Application programming interfacesta, mutta selkokielisemmin Suomessa tunnetaan nimellä ”rajapinta”. Erilaisia apeja käytämme meillä Dudellakin päivittäin koodailumme apuna. IPAhan on taas kaikkien tuntema oluttyyli India Pale Ale, joka on jopa vähän häiritsevästi trendannut viime vuosien aikana. API IPA on hauska sanaleikki, kieltämättä.

Tottahan oluella täytyy olla myös sivut, Hello Worldin löytyy osoitteesta Helloworldbeer.com, hienot ovatkin. Olut leikittelee ajatuksella, voisiko olla oluella olla oma rajapintansa. Katso alta humoristinen video.

Alkuperäinen API IPA on 6,5 %, mutta en tuota ravintolatuotetta saanut käsiini Jyväskylästä käsin, joten jouduin tyytymään markettivahvuiseen 4,5 % sessioversioon. Ravintolavahvuinen API IPA on belgialaistyylinen, mutta tämä sessiovahvuinen on merkattu ainakin Untappdissa amerikkalaistyyliseksi Pale Aleksi. Mene ja tiedä.

 • Panimo

  Monkey Monk

  Monkey Monk

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  K-Supermarket Kamppi

  K-Supermarket Kamppi

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  ?€

Oluen toteuttaja on pieni suomalainen mikropanimo Belgiasta, joka kantaa nimeä Monkey Monk. Panimo ei ainakaan minun arjessani ole tullut täällä Keski-Suomessa vastaan millään muotoa, mutta sivuilta käykin ilmi että panimo on toteuttanut ainoastaan nämä kaksi Reaktorin olutta. Mielenkiintoista yhtä kaikki.

2016-05-22 17.45.44

Olut kuohuaa kivasti, eikä oikein meinaa asettua lasiin. Tuoksu on hennon yrttisen kuparinen, takaa tulee mallasta, sitruunaa ja tropiikkia esiin, mutta hillitysti. Mausta löytyy enemmän appelsiinia ja trooppisuutta kuin kirpeyttä ja katkeruus loistaa poissaolollaan. Hyvin tasaisen varma suoritus. Ei hassumpaa, mutta ei herätä kyllä etikettiä ja ideologiaa lukuunottamatta suuria tunteita.

Perusvarma nörttiolut.

Monkey Monk Reaktor Hello World Session API IPA
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *