Cool Headilta oltiin yhteyksissä alkukesästä että jokos Huurteinen on ehtinyt maistamaan heidän oluttaan. Saatavuus ollut kesäkuussa hyvä muunmuassa Oljenkorressa, One pintissa, Il birricossa sekä BrewDog Helsingissä. Mutta ei Jyväskylässä. Tänne pohjoisempaan ei jostain syystä kaikki oluet kantaudu, mutta onneksi Kusti polki tölkillisen kotiovelle.

Cool Head Brewin takana on Cleber Goncalves, jonka kotiolutharrastuksesta kaikki lähti. Panimo sijaitsee nykyisin Maku Brewingin naapurissa. Olutkellarin bloggauksesta kannattaa lukea lisää panimon taustatiedoista. Panimon kuvaus itsestään kuuluu seuraavasti:

Cool Head Brew on yhden suomalaistuneen brasilialaisen miehen pitkäaikaisen unelman täyttyminen. Sitä on rakennettu huolella, olutmestari Cleber Goncalves on mm. käynyt kouluttamassa itseään brittiläisen panimolaitteiston käyttöön ja tehnyt lukemattomia testieriä kotiolutlaitteistoillaan.

Nyt Tuusulaan on noussut upouusi pieni tuotantotila, joka mahdollistaa parhaiden reseptien toteuttamisen kaikkien saataville. Oluissa maistuu puhtaat tuoreet raaka-aineet ja ne ovat saaneet vaikutteita maailman parhaista olutperinteistä, mutta oman lisänsä tuovat myös Etelä-Amerikkalaiset vaikutteet, joille annetaan vahva rooli etenkin kausioluissa.

”Deep and soulful beers to be proud of.”
– Cleber

2016-07-15 18.14.16

 • Panimo

  Cool Head Brew

  Cool Head Brew

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  Tölkki 330

  Tölkki 330 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  5.7%

 • Hinta

  ?€

IPAnema

ALC 5,7 %
IBU 31
EBC 11
Cascade, Simcoe

Vaalea, punertavan sävyinen pintahiivaolut, jossa yhdistyy amerikkalaisten humalien raikas hedelmäisyys, maltainen mausteisuus ja hento kukkaisuus. Tasapainoinen, helposti lähestyttävä ja viipyilevän katkera humalointi kestää hyvin ensipuraisusta aina viimeiseen huikkaan asti. Makumaailmasta voi löytää myös makeaa verigreippiä.

Tämä olut on konstailematon, se ei pyri sokaisemaan makuaistia ylivuotavalla humaloinnilla, vaan tarjoaa tyylikkään ja rikkaan monipuolisen kokemuksen. Se on ammattitaidolla pantu, ja rauhassa kypsytetty, parhaan lopputuloksen takaamiseksi.

Kaunis kullan-kuparinoranssi olut, joka vaahtoaa vain hieman. Tuoksuu täyteläisen sitruksiselta ja maltaiselta, hieman havunneulasta ja katkeraa tulee mukaan nenään. Erittäin voimakas, hyväntuoksuinen IPA.

2016-07-15 18.14.57

Maku on yllättävänkin pehmeä katkeruuden jäädessä taka-alalle. Sitruksinen humalointi maistuu hyvin, mutta runko jää vähän köykäiseksi. Helposti juotava vahvuuteensa nähden, mutta täysvahvuisessa oluessa oltaisiin voitu pistää enemmän pökköä pesään. Eipä silti pöllömpi debyytti.

Peruskelpo IPA.

Cool Head Brew IPAnema
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Olut muualla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *