Nyt tuli niin eksoottista kieltä että lienee aika selventää asiaa. Lervig Aktiebryggeri on norjalainen pienpanimo, jolta olen maistanu tähän mennessä neljä olutta. Lervig Aktiebryggeri tuottaa lähinnä lagereita, vehnäoluita, aleja ja omenamehuja. Panimo on perustettu Tromsøssa vuonna 2005.

2014-07-12 00.16.00

Jyväskylässä Lervigin maitokauppaolusia ei ole näkynyt ollenkaan, mutta Kuopion Ykkösrastista otin mukaani Lucky Jackin ja tämän Hoppy Joen. Lucky Jack pale ale oli kyllä yksi parhaista markettiolusista.

 • Panimo

  Lervig Aktiebryggeri

  Lervig Aktiebryggeri

 • Tyyli

  Amber Ale

  Amber Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  S-market Ykkösrasti Kuopio

  S-market Ykkösrasti Kuopio

 • Vahvuus

  4.7%

 • Hinta

  3.95€

Amber Ale on minulle vähän uudempi tuttavuus. Käsittääkseni tämän tyylilajin oluet periytyvät pale alesta, mutta ovat väriltään punaisempia, eli oikeastaan enimmäkseen aleja, joilla on punainen väri. Toisaalta ilmeisesti melko usein amber aleilla on ”tummempi”, eli hieman syväulotteisempi maku.

2014-07-12 00.13.55

Kaatuu juuri ja juuri kerralla lasiin. Tuoksu on vaisu, mutta sisältää mukavasti maltaisuutta ja siirappisuutta. Maku on havuinen, hieman sitruksinen ja karamellinen. Mukavan ipamainen maku ja pureva katkeruus jälkimaussa. Tasapainoinen, raikas, jykevän oloinen markettiolueksi. Ihan jees.

Jykevä marketti-amber.

Lervig Aktiebryggeri Hoppy Joe American Amber Ale
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *