Jyväskylän Seppälän Citymarketin olutvalikoima päivittyy kivasti viikottain. Tällä kertaa huomion kiinnitti hyllyyn tupsahtanut hienolla etiketillä varustettu Greene Kingin olut. Tänään otin tämän freesiksi labelatun oluen kermaisen kinkkukiusauksen kaveriksi.

Greene King on brittipanimo, joka on perustettu jo 1799. Eivät ole mitään keltanokkia, eikä kyseessä ole enää mikään pienpanimo, sillä panimon toiminta on nykypäivään mennessä kasvanut niin suureksi, että he omistavat vaikka mitä – hotelleja, pubeja ja kokonaisen pubiketjun nimeltään ”Hungry Horse pubit”. Panimon perusti alunperin Benjamin Greene Bury St Edmundsissa, Suffolkin Englannissa, mutta on sittemmin siirtynyt omistajalta toiselle. Omistajuutta ja melko brutaalia kasvua on kritisoitukin laajalti.

2014-07-06 15.34.30

Tämä olut on nimetty perustamiskylän pyhimyksen St. Edmund’sin mukaan ja etiketissä mainostetetaan kärkkäästi Cascade-humalointia.

Made with Cascade hops. Fresh Golden beer with a citrus finish. Brewed using pale malt and cascade hops.

 • Panimo

  Greene King

  Greene King

 • Tyyli

  Golden Ale

  Golden Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.2%

 • Hinta

  2.85€

Olut kaatuu lasiin helposti jättäen pienen vaahdon pinnalle. Väri on kultaisen kuparinen, erittäin kirkas ja lähes läpinäkyvä. Tuoksusta löytyy hailakkaa sitruksisuutta ja raikkautta. Erittäin hiilihappoinen, kuten kuvistakin näkyy, kuplii kuin mikäkin limppari.

Ensikaadon jälkeen. Kuplii todella paljon ja pitkään.

Ensikaadon jälkeen. Kuplii todella paljon ja pitkään.

Tukevan kerma-kinkku-paprika-kiusauksen kanssa sopii hyvin kevyt ja helposti juotava, raikas olut. Siihen tämä olut onkin melko otollinen. Olut maistuu kevyen sitruksistelta, lievän yrttimäiseltä. Melko tiskivettähän tämä on.

Humalointi ei paljon tule esiin ja olut on melko yksipuolinen kaiken kaikkiaan. Hinta on suhteellisen edullinen, joten tämä ei paljon kirpaise ja maistuu yllättävän hyvin kyllä ruoan kanssa. Ruokaolueksi varsin toimiva, mutta sellaisenaan en lähtisi toiste ostamaan.

Greene King St Edmund’s Golden Beer
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *