The Founders on tuttu, laadukas jenkkipanimo, jonka oluita ponnahtaa pintaan nykyään Suomessakin. Himoitsin KBS:ää pitkään, varmaan vuosia kunnes viime kesänä olutta löytyi kotikaupunkini parhaasta olutpaikasta, Vihreästä Haltiattaresta, mutta en tuolloin kirjoittanut blogiin juttua. Nyt maistossa on tämän vuoden versio, 11. helmikuuta 2016 pullotettu KBS, jota sain viimeisen pullon matkaan käytyäni pistokäynnillä Jyväskylän Alkossa aiemmin tällä viikolla. Pullot menivät kaikki varmasti tuon päivän aikana, jolloin niitä Alkoon ilmaantui.

kbs1

KBS on melkoisen hypetetty olut ja loppuu nopeasti siellä missä sitä on. Syytäkin on, sillä olut on älyttömän hyvä. Aina löytyy kriittisiä vastakaikuja, mutta enimmäkseen palaute oluesta on ollut kiitettävää. Breakfast stout on nimikkeenä hassu, sillä harvemmin tällaista olutta aamupalaksi tulee otettua. Enemmänkin yömyssytouhuja nämä 10%+ oluet. Vaikka toisaalta aamupalallahan olut kannattaa nauttia siinä mielessä, että ehtii palaa iltaan mennessä, eikä tule mahdollisia oloja aamulla.

 • Panimo

  Founders Brewing

  Founders Brewing

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  ?

  ? ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  12.4%

 • Hinta

  ?€

Tuoksu on huumaavan paahteinen, vaniljainen, tumman maltainen, kahvinen, kermatoffeinen. Tätä voisi nuuhkia vaikka koko loppupäivän. Maultaan KBS on ensialkuun yllättävänkin pehmeän vaniljainen, suolainen, mantelinen, kahvilinen, maitosuklainen, bourbonimainen. Alkoholisuus pysyy loistavasti piilossa ja piti ihan tarkistaa pullon kyljestä, kyllä, 12,4 prosenttia tässä on. Lämmetessä huomaa, että kyllä sitä alkoholin poltettakin taustalla hieman on.

kbs3

Oluessa on tietynlaista makeutta, joka stoutille suodaan, mutta tässä se pysyy erinomaisen hillittynä. Pidän joidenkin imperial stouttien vaniljaisuudesta, jota KBS:stä löytyy kosolti. Tulisipa KBS:ää useamminkin vastaan.

Erinomainen nautiskeluolut.

Founders KBS (Kentucky Breakfast Stout)
Rated 5/5 based on 793 reviews
5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *