Collective Arts on pienpanimo, joka on kotoisin Kanadan Hamiltonista. Panimon perustivat Matt Johnston ja Bob Russell vuonna 2013 ja sen perimmäinen ajatus on kiehtova – panimon periaatteena on nimittäin tuoda talentteja kuten muusikkoja, taidemaalareita, valokuvaajia ja elokuvantekijöitä yhteen artesaanioluen kautta. Miten tämä käytännössä näkyy meille kuluttajille on ainakin erityisen hienot etiketit ja muu panimomatsku. Täytyy myöntää, ettei ole yhtä visuaalisesti hienoja panimon verkkosivujakaan tullut aiemmin vastaan. Sivuilla on upeasti esitelty niin oluen kuin siihen liittyvän artistinkin tarina, kannattaa tsekata. Tämä on vähän kuin Suomen SoundVille, mutta vielä laajemmalla ja konkreettisemmalla scopella. Arvostan.
Olut pisti silmään jo hyllyssä, sillä siitä löytyy kolmea eri versiota. Oli alusta asti selvää, että tämän oluen artisti on visuaalisen taiteen tekijä.
Tälläkin oluella on oma sivunsa ja tarinansa avoimesti esiteltynä verkkosivuilla ja sekös tällaista yksityiskohtafriikkiä kutkuttaakin. Tämä india pale ale -tyyppinen vahva vaalea pintahiivaolut on valmistettu amerikkalaisista Galaxy ja Mosaic humalista, jotka tuovat olueeseen katkeruutta ja hedelmäisyyttä. Kuivahumalaa olueeseen on lisätty neljää eri sorttia, Citraa, Centennialia, Chinookia ja Simcoeta. Melko perus jenkki-IPA-”humalapommi”-kattaus siis. Mallaspuolelta löytyy myöskin neljää erilaista, 2 Row Pale Ale, Flaked Wheat, Crystal ja Carafoam.
Oluen etiketit on valmistanut David Broadbent, vuonna 1970 syntynyt yorkshireläinen visuaalinen suunnittelija, Illustrator. Tyypistä ja hänen taiteestaan voi lukea lisää panimon sivuilta.
 • Panimo

  Collective Arts Brewing

  Collective Arts Brewing

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  Tölkki 500

  Tölkki 500 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  6.8%

 • Hinta

  6.98€

Oluen tuoksu on katkeroisen hedelmäinen, trooppinen, voimakas ja hyväntuulisen IPAn oloinen keitos. Maussa humalan purevuutta, havumetsän karkeutta, kivaa katkeroa jää kitalakeen kutkuttelemaan, kuten pitääkin. Ronski, suora, kursailematon olut, tyylissään puhdas. Panimoa tulee seurattua aktiivisesti jatkossakin, heidän oluitaan kun ei ihan tuon tuosta eksy Alkon valikoimaan. Huurteinen-blogi on muuten tarkoituksella viettänyt hiljaiseloa kiireiden ja yksinkertaisti alkoholin vähentämisen myötä, mutta pika-arvioitani voi seurata tuttuun tapaan Untappd-profiilini alta, jos satun olemaan maistelutuulella. Kippis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *