”Bruijjt”, mikä? Brouwerij ’t IJ on hollantilainen pienpanimo, Hollannin pääkaupungista, Amsterdamista.

Kaspar Peterson avasi panimon vuonna 1985, koska ei kokenut sen aikaisen oluttarjonnan ihan vastaavan odotuksia. Moni muu pienpanimo pystytettiin samoihin aikoihin Hollantiin vastaiskuna isolle tuotantokoneistolle. Panimolla on parikymmentä erilaista olutta markkinoilla.

Panimon nimi on tullut vastaan pariin otteeseen ja viime nettitilauksessani pistin pullollisen Strutsia, eli Struisia tilaukseen.

Tänään on 1.1. syntymäpäiväni ja haaveenani oli viettää rauhallinen päivä olutmaistelun merkeissä. Tämä olut lähti sen kunniaksi ensimmäisenä maistoon. Otin myös jostain syystä käyttämättä jääneen järkkärini naftaliineista, jos saisi vähän parempia kuvia ölppösistä jatkossa.

 • Panimo

  Brouwerij 't IJ

  Brouwerij 't IJ

 • Tyyli

  Barley Wine

  Barley Wine

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Bier-Deluxe

  Bier-Deluxe

 • Vahvuus

  9%

 • Hinta

  2.79€

Kyseessä on barley wine -tyyppinen olut. Barley wine on käsittääkseni yleisnimitys vahvalle yli 8 prosenttiselle enkkutyyppiselle alelle.

2014-11-01 17.43.29

Olut kuohuu melkoisesti, eikä kaadu ihan kerralla lasiin. Tuoksu on maltaisen kastanjainen, hapan, hieman marjaisehko. Olut maistuu melko diipin happamalta, tummaa marjaa ja tunkkaista maltaisuutta. Näissä vahvasti enkkutyyppisissä aleissa tökkii juuri tuo tunkkaisuus. Tässä ei hirveästi mitään vikaa ole, mutta kovin yksitoikkoinen on. Kertakokeiluksi jää.

Perusvarmaa enkkubarleyta. Yksitoikkoisuudestaan huolimatta ihan jees.

Brouwerij ’t IJ Struis
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *