Kyllä, otsikon Intergalactig -genre on suoraan pullon takaetiketistä. Arvostan luovuutta. Teen usein tunneperäisiä olutvalintoja pelkästään etiketin perusteella, ottamatta varsinaisesti selvää itse oluesta. Alkon valikoimaan oli sattunut olutta italialaiselta Toccalmattolta, jolta en ole aiemmin yhtäkään maistanut.

Birrificio Toccalmatto on Italian Fidenzasta kotoisin oleva pienpanimo, joka on Bruno Carillin perustama vuonna 2008. Aluksi erät olivat pieniä, jopa 550 litraa. Varsinaisesti panimo kasvatti toimintaansa vuonna 2018, mutta touhu on menee yhä laatu edellä. Vuodesta 2015 panimo on tuottanut kuitenkin 50 hehtolitran kalustolla. Kasvutarinan voi lukea panimon sivuilta.

 • Panimo

  Birrificio Toccalmatto

  Birrificio Toccalmatto

 • Tyyli

  Black IPA

  Black IPA

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  6.3%

 • Hinta

  4.88€

Tuoksultaan olut on tukevan appelsiininkuorinen, paahteinen, greippinen, melko raikas tummaksi olueksi. IPAn tuoksua, kuten olettaa saattaa. Humalina on käytetty tietenkin australialaista Galaxya sekä amerikkalaista Apolloa, jotka todennäköisesti nimenkin innoittajana. Näiden lisäksi löytyy Simcoeta, Amarilloa ja Summittia.

Black IPA on sinällään haastava genre, koska allekirjoittaneelle ja varmasti muillekin alalle vihkiytyneille kaikki mustat IPAt maistuvat samalta. Tämäkään ei tee poikkeusta, hyvin perusvarmaa IPAahan tämä on väristä huolimatta. Greippiä ja paahdetta, greippiä ja paahdetta. Tästä jää kiva takapotku kitalakeenkin, juuri ja juuri riittävä. Kyllä minä tästä pidän, mutta kertaluonteiseksi jää, kuten moni muukin tyylilajin edustaja.

Hyvä yrkkä Toccalmattolta. Etiketistä pojot!

Toccalmatto B Space Invader – Intergalactic Black Cascadian Incredible Pale Ale Birra Italiasta
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Olut muualla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *