The Wild Beer Co on walesilainen, siidereistään kuuluisassa Lounais-Englannin Somersetissa sijaitseva pienpanimo, joka on tunnettu nykyaikaisista oluenvalmistusmenetelmistään. Panimo tykkää käyttää mäskinsä saccharomyces -hiivakannoilla moderneissa terästankeissa, mutta toisaalta monet panimon oluet ovat tynnyrissä kypsytettyjä. Melko spessua kamaa siis! Tämä on panimo, jonka oluita höpöoluthifistelijät himoitsevat.

Wild Beeriltä olen juonut kuusi erilaista olutta, joista kaikki ovat olleet todella hyviä, yhtä lukuunottamatta. Muutamaa vuotta takaperin Vihreässä Haltiattaressa oli villihiivasour, jonka nauttiminen aiheutti oksennusrefleksiä. Rakastan soureja, mutta tuo lasillinen oli selvästi pilalla, sillä en pystynyt juomaan loppuun. Onhan tuosta jo aikaa, pitäisi kokeilla uudestaan. Pommin blogiin olen arvioinut kaksikin Wild Beerin olutta, Witness bretta pale alen ja Brett Brett DIPAn.

Tästä oluesta on myös 3,6 % versio, josta tähän on paranneltu erityisesti runkoa. En ole ”pikkuveljeä” maistanut, mutta olettaisin sen olevan vielä kevyempää juotavaa.

Alkossa on myös The Wild Beerin isoja pulloja, mutta ne maksavat noin parikymppiä kappale, joten ei ole tullut ostettua. Ehkäpä sellaisen vielä hankin jonakin juhlahetkenä.

 • Panimo

  The Wild Beer Co.

  The Wild Beer Co.

 • Tyyli

  Gose

  Gose

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  6.0%

 • Hinta

  4.86€

Olut kaatuu lasiin jättäen hennon pitsireunuksen lasin ympärille. Samean kellertävä väri. Tuoksultaan olut on hiivaisen suolainen, shampanjainen, sitruksinen. Maku on hyökkäävän sitruksisen, ensialkuun kuin kirpeää sitruunamehua joisi. Sitruunaa, greippiä, limeä. Raikkaan sitruunan ja greipin kirpeyden jälkeen tulee purevuutta, sitruunatahnaisuutta, jogurttimaisuutta, limemäisyyttä ja suolaista happamuutta jää kitalakeen kivasti killumaan.

Kuivaa suolaa, kuten gosessa pitääkin olla. Mehukas, kirpeä mutta samaan aikaan hapan Gose-tyylinen olut, joka samaan aikaan virkistää ja hämmästyttää. Todella helposti juotava mehu, josta alkoholia on mahdoton spotata.

The Wild Beer Co. Sleeping Lemons Export Gose
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *