Belgialainen olut on jotenkin uniikkia verrattuna muun maailman olusiin. Raikasta, mutta samalla mukavan vahvaa ja makua täynnä. Putelit ovat näissä aina huvittavan lääkepullomaisia, matalia ja erilaisia. Tietää aika usein jo pelkästään pulloa katsomalla minkätyyppisestä oluesta on kyse.

Belgialainen panimo Brasserie St-Feuillien on minulle hieman tuntemattomampi, joten kaivelin hieman tietoa, jota ei kovin paljon löydykään. Panimo on nimetty 600-luvulla eläneen Feuillien -nimisen irlantilaisen munkin mukaan. Vuonna 655 munkki murhattiin raa-asti ja vasta vuonna 1125 Feuillien nousi esikuvaksi munkki Norbert Xantenilaisen perustaessa hengellisen Premonstratenssi-ritarikunnan luostareineen.

Käsittääkseni olutta pantiin jo noista ajoista ilman varsinaista panimoa samoilla perinteillä, mutta vuonna 1796 toiminta loppui kuin seinään Ranskan Vallankumouksen myötä. Vasta sata vuotta myöhemmin perustettiin varsinainen luostaripanimo, joka jatkoi samaa perinnettä.

st-feuillien-tripel

 • Panimo

  Brasserie St-Feuillien

  Brasserie St-Feuillien

 • Tyyli

  Belge

  Belge

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  8.5%

 • Hinta

  4.45€

Kaataessa olut vaahtoutuu kivasti. Runsas pitsinen reunus peittää lasin. Väri on kullankeltainen, ei näy läpi.

Ensimmäisen lasiin kaadon jälkeen.

Ensimmäisen lasiin kaadon jälkeen.

Tuoksu on raikas, hivenen hedelmäinen, vivahde ehkä hunajaa tai banaania. Todella vaisu tuoksu. Maku ampuu positiivisessa mielessä välittömästi yli hedelmäisyydellään ja mausteisuudellaan. Tasapainoinen, mutta vahva mausteisuus ja hunajaisuus tai luumuisuus jää viipymään kitalakeen.

Alkumaistelun jälkeen täytyy todeta että tässä on oikein herkullinen belgialainen olut. Olut toimii kokonaisuutena erittäin hyvin. Erittäin hyvä valinta nautiskeluun sellaisenaan minkä tahansa illan yhteydessä. Jouduin nostamaan alkufiilistelyn pisteitä puolella pisteellä ylöspäin.

Maukas belgialainen.

St Feuillien Triple
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

0 kommenttia

 1. Timo Vehkaoja

  Tilanne Oulussa 23.5.2014

  Oulu Kaakkuri 0
  Oulu Limingantulli 0
  Oulu Linnanmaa 0
  Oulu Raksila 0
  Oulu Stockmann 0

  Vastaa
 2. Timo Vehkaoja

  Välillä meinaa märy päästä ku kattelee valikoimia. :D

  Vastaa
 3. Rolle

  Joo, näinhän se on. Jyväskylässäkin on pari huonoa Alkoa, mutta myös pari Keski-Suomen parasta. Kannattaa tilata Oulun Alkoihin muista Alkoista, toimitusajat aika kohtuullisia.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *